Gazdaság

Újabb pláza épül Budapesten

rtl.hurtl.hu

2024. január 9. 16:56

A projekt 2026-ra készülhet el.

Megépül a Puskás Ferenc Stadion metrómegállóra Budapest legújabb multifunkciós központja, a Centrale, írja sajtóközleményében a Chain Bridge Ventures Kft, amelyet a HVG szemlézett.

A 2026-ra elkészülő központ a Papp László Sportaréna szomszédságában épül, 29 ezer négyzetméteren, lesz benne kereskedelmi és szolgáltató tér, ételudvar, irodák és egy 170 szobás, négycsillagos szálloda is. A projekt célja a helyi infrastruktúra javítása és a környéken áthaladók igényeinek kielégítése. A Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésében naponta csaknem 100 ezer jármű és 70 ezer gyalogos halad át.

A Centrale a tervek szerint megépíti Magyarország egyik legnagyobb kiskereskedelmi zöldtetőjét, több mint 5 ezer négyzetméterrel. Az épületben egy 100 férőhelyes garázs is lesz, amely összeköttetésben épül meg a Papp László Sportaréna 1000 férőhelyes parkolójával.

A projekt új bejáratokat és mozgólépcsőket létesít majd a metrómegállóhoz, közvetlenül lehet eljutni az utcaszintre és a kereskedelmi térbe is, így a BKK-val is szorosan együttműködnek. A Hungária körút felőli közforgalmú területet és az Ifjúság utcai felőli parkolókat, járdaszigeteket 2500 négyzetméteres parkká építik át, a Kerepesi utca mentén pedig kerékpársávot alakítanak ki.

Hozzászólna? Itt megteheti:

 

Nyitókép: Centrale / Chain Bridge Ventures Kft

#Gazdaság#puskás ferenc stadion#metróállomás#pláza#központ

Címlapról ajánljuk