Gazdaság

Érik az újabb Booking-botrány, most a befizetésekkel van baj

rtl.hurtl.hu

2023. november 23. 13:46

Míg nyáron a kifizetésekkel volt gond, most a jutalékok nem jelennek meg a Booking rendszerében. Van olyan szállásadó, akinek a panzióját emiatt letiltották.

Miközben a szállásadók átutalják a Bookingnak a jutalékot, a befizetett összeg nem jelenik meg a szállásfoglaló cégnél – írja a 24.hu. A Booking, miután azt látja a rendszerében, hogy nem fizettek, felszólításokat küld, de már olyan panzió is akadt, aminek felfüggesztették a reklámozását az oldalon.

A lap megkereste a Bookingot, de nem kaptak választ a kérdéseikre. Egy szállodatulajdonos, aki szintén észlelte a problémát, elküldte a befizetési bizonylatokat az oldalnak, erre kaptak egy emailt, hogy nem fizettek be 2 hónapot.

A cikk szerint a nagyobb hotelek, amelyeknek van kapcsolattartója a Bookinghoz, meg tudják oldani a problémát. A többieknek a legnagyobb nehézséget az okozza, hogy nem tudják felvenni a céggel a kapcsolatot.

Van olyan magyar szállásadó, akit letiltottak a Booking felületéről és emiatt már több százezer forintot bukott.

Idén ez már a második botrány a cég körül. Augusztusban a szállásadók a pénzükre vártak sokáig, több esetben milliókkal tartozott nekik a Booking. Az RTL Híradó kérdésére a Booking azt írta, a fennakadást nem várt technikai hibák okozták. Itthon a Gazdasági Versenyhivatal indított vizsgálatot az ügyben.

A Booking-botránnyal és a szállásadók kifizetésének elmaradásával az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Koen Van Weel

#Gazdaság#booking#botrány#befizetés#szállásadó#hotel#panzió

Címlapról ajánljuk