Gazdaság

Szerb céget vett a Tiborcz-féle Waberer’s

rtl.hurtl.hu

2023. október 13. 17:04

A Waberer’s megvette egy szerb cég nagy részét. A vételárat nem hozták nyilvánosságra, de olyan 5–10 millió euró között lehetett. 

A Waberer’s többségi, 55 százalékos tulajdonrészt vásárol a szerb FMCG (gyorsan forgó fogyasztási cikkek) disztribúciós piac meghatározó szereplőjében, az MD Internationalben (MDI) – írja a Szabad Magyar Szó a Budapesti Értéktőzsde közleménye alapján.

A cikk szerint olyan gyártók márkáinak forgalmazása köthető az MDI-hez, mint az Unilever, Henkel, Vileda, Wilkinson és mások. A vételárat nem hozták nyilvánosságra, de az Erste szerint 5–10 millió euró között lehetett. Az MDI fő tevékenységei közé tartozik a disztribúció, a közúti fuvarozás és a raktározás, így a magyar logisztikai szolgáltató portfóliójába könnyen beilleszthető.

Az akvizíció jól illeszkedik a Waberer's portfóliójába és hatékonyan támogatja stratégiai célját, hogy a régió piacvezető komplex logisztikai szolgáltatójává váljon – idézte a közlemény Barna Zsoltot, a Waberer's International Nyrt. elnök-vezérigazgatóját.

A Waberer International többségi tulajdonosa a Tiborcz Istvánnak a tulajdonában lévő BDPST Group befektetési társaság.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

#Gazdaság#mdi#tiborcz istván#waberer's#szerbia#logisztika#cég#vásárlás

Címlapról ajánljuk