Gazdaság

Több mint 1,1 milliárd forintot vett ki Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata a közös cégükből

Lőrincz TamásLőrincz Tamás

2023. szeptember 10. 8:26

Rendkívül jó évet zárt tavaly is a Top News Hungary Kft., Rogán-Gaál Cecíliának és Sarka Katának a közös vállalata – derült ki a közzétett beszámolóból. A hivatalos adatok alapján a TWN nevű bulvároldal kiadásáért felelős cég 1,56 milliárd forintos árbevételt ért el, az adózott eredménye pedig 1,36 milliárd forint lett. A két tulajdonos úgy döntött, hogy ebből 1,1 milliárd forintot fel is vesz osztalékként. 

Brutális nyereséget ért el a 2022-es évben Rogán-Gaál Cecília, valamint Sarka Kata közös vállalata, a Top News Hungary Kft. – derült ki a cég beszámolójából.

A mérlegadatok alapján:

  • az árbevétel 1,56 milliárd forint volt,
  • az adózott eredmény (nyereség) pedig 1,36 milliárd forint lett.

A Top News Hungary Kft. bevétele 100 százalékban a főtevékenységéből, azaz világháló-szolgáltatásból származik, márpedig ebben az ágazatban egészen extrém eredménynek számít a 85 százalékos profitráta, általában ugyanis 10-20 százalék körüli nyereség a jellemző.

A vállalat működteti a TWN (Top World News) nevű bulvároldalt, amelynek a látogatottsága igencsak elmarad a vezető portálokétól, a DKT Gemius adatai szerint például augusztusban csak nagyjából 10 és 100 ezer közötti látogatója volt naponta. Tavaly augusztusban 3500 és 45 ezer között alakult a látogatottság, míg például 2022 decemberében 80 ezernél is kevesebben kattintottak naponta az oldalra. Összehasonlításképpen: a nagyobb site-ok 200 ezer és 1 millió látogatót vonzanak naponta. A TWN-nek a Facebookon jelenleg 22 ezer követője van.

Az a beszámolóból nem derült ki, hogy kizárólag ebből az oldalból származott-e az összes jövedelem.

A vállalat 1,36 milliárd forintos nyereségéből végül 1,1 milliárd forintot vett fel osztalékként a két tulajdonos Rogán-Gaál-Cecília és Sarka Kata. (Előbbi birtokolja a szavazatok 80 százalékát, míg utóbbi a 300 szavazatból 60-ról dönthet.) Ehhez az eredményhez pedig elég volt átlagosan 9 alkalmazottat foglalkoztatni.

Tavalyelőtt egyébként kísértetiesen hasonló nagyságrendű bevétel és nyereség keletkezett: akkor 1,56 milliárd forint volt az árbevétel és 1,33 milliárd forint az adózott eredmény. Ez utóbbi összeget ki is utalják maguknak, azaz nagyjából 200 millió forinttal több osztalékot vettek fel.

A Direkt36 idén júliusban arról írt, hogy a TWN-en rendszeresen jelentek meg kormányzati és kormányközeli hirdetések.

A Top News Hungary Kft. 2018-ban alakult, a beszámoló szerint „a gazdálkodó létrehozásának célja, hogy az erőforrások fejlesztésével, bővítésével, a működés optimalizálásával a piaci részesedés növekedjen, a jövedelmezőség megfelelő szintű legyen, a vagyon gyarapodjon”.

A jövőt tekintve úgy fogalmaztak, folytatni tudják a tevékenységüket, „nem várható a működés beszüntetése vagy jelentős csökkenése”.

A korábban közzétett beszámolókból már kiderült, hogy Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília összesen 125 millió forintot vehetett fel egy másik cégből, a Nakama & Partners Kft-ből, pedig a cég nyeresége csak 14 millió forint volt.

Nyitókép: Mónus Márton/MTI

#Gazdaság#rogán-gaál cecília#sarka kata#top news hungary kft.#twn.hu#beszámoló#osztalék#ma

Címlapról ajánljuk