Gazdaság

Orbán Viktor bejelentette, hogy még nagyobb lesz a kötelező akciók mértéke a boltokban

rtl.hurtl.hu

2023. július 26. 14:28

Az eddigi 10 százalék helyett 15 százalékos kedvezményt kell adniuk az 1 milliárd forint feletti bevétellel rendelkező élelmiszerüzleteknek.

Augusztus 1-től 15 százalékra emeljük a kötelező akciózás mértékét, és kiterjesztjük további termékekre – közölte Orbán Viktor kormányfő a Facebook-oldalán. 

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtósa a döntés előzményeként azt közölte az MTI-vel, hogy ma is megtartották a kormányülést a Karmelitában, amelyen áttekintették az „ukrajnai háború legfrissebb fejleményeit, a béke és a tűzszünet érdekében a közeljövőben teendő diplomáciai lépéseket”.

Elhangzott: a gazdaság terén jelenleg az infláció letörése a legfontosabb feladat, ennek érdekében Havasi szerint

a kormány hatásos intézkedésekről döntött, például a boltok kötelező akciózásáról és az online árfigyelő rendszer bevezetéséről.

A kormányülésen megvizsgálták az infláció elleni harc eddigi eredményeit, és megvizsgálták, milyen további lépéseket kell tenni az egy számjegyű infláció mielőbbi elérése érdekében – mondta Havasi Bertalan.

Májusban jelent meg az élelmiszerláncoknak akciózásra kötelező rendelet. Ennek mértéke eddig 10 százalék volt, ez emelkedik 15 százalékra augusztus 1-jétől. (Az elmúlt 30 nap legalacsonyabb árához viszonyítanak 20 termékkategóriában, de a bejelentés arra utal, hogy újabb kategóriákat jelölnek majd ki.) 

„A kormány új intézkedéseivel letörjük a háborús inflációt!” – tette hozzá Orbán Viktor a közösségi oldalán. 

Sokakon azonban már nem segít, ha csökken az infláció növekedésének üteme, nekik ugyanis már a mostani árszint is nehézségeket okoz:


Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

#Gazdaság#orbán viktor#kormányülés

Címlapról ajánljuk