Gazdaság

112 milliárd forintot kap Debrecen, kamionpark és NAV-iroda is épül belőle

rtl.hurtl.hu

2023. július 20. 16:41

A kormány több olyan beruházást is visszaad a fideszes vezetésnek, amit tavaly ősszel függesztettek fel.

Egy júliusi kormánydöntés értelmében újabb több mint 112 milliárd forint fejlesztési forrást kap Debrecen, a beruházási programba több olyan projekt is visszakerült, amit tavaly ősszel központi költségvetési megfontolásokból függesztettek fel, írja az MTI Papp László polgármester bejelentése alapján.

Egy korábbi kormánydöntés 175,5 milliárdot adott a városnak. A mostani forrásokat elsősorban közúti közlekedésfejlesztésre fordítják, de lesz belőle negyven hektáros területen két napelempark, monitoringrendszer, valamint zámos városi közlekedési csomópont átalakítása mellett elindul a város legrégebbi felüljárója, a Vágóhíd utcai, vasút feletti híd fejlesztésének előkészítése, mint ahogy a debreceni keleti elkerülőút környezetvédelmi engedélyének megszerzése. Utóbbit a legnagyobb jelentőségű döntésnek nevezte a polgármester.

A BMW-autógyárat is magába foglaló észak-nyugati gazdasági övezetben 250 kamion egyidejű fogadására alkalmas logisztikai központ épül egy új NAV-irodaházzal, ezáltal a kamionoknak nem kell átmenniük a város keleti részén lévő vámudvarba, ami jelentősen csökkenti az átmenő forgalmat.

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

#Gazdaság#debrecen#fejlesztés#állam#támogatás#nav#napelem

Címlapról ajánljuk