Gazdaság

Duplájára nőttek az esküvői árak, 8 millió forintba is kerülhet egy átlagos lagzi

rtl.hurtl.hu

2023. június 19. 19:19

Az árak emelkedése miatt nagyon sokan elhalasztják a nagy napot, de azok is igyekeznek spórolni, akik esetleg mégis tartanak lagzit, sokkal kevesebb vendéget hívnak meg. 

Duplájára nőttek az esküvői árak tavalyi évhez képest: idén akár 8 millió forintot is fizetniük kell azoknak, akik egy 80 fős lagzira vágynak, és ebben az árban ráadásul még benne sincs a vendégek elszállásolásának költsége – derül ki az ATV riportjából. 

Buffo Rigó Dávid, az egyik budapesti esküvői szalon tulajdonosa állítja, 2023-ban átlagosan 30 százalékkal emelkedtek a menyasszonyi ruhaárak Budapesten. A kabai Silver Major recepciósa pedig arról beszélt, hogy az áremelkedés miatt a fiatalok meggondolják, hogy lakodalomra vagy nyaralásra költsenek inkább.

Amíg tavaly átlagosan 3-5 millió forintból kijött egy lagzi, idén azonban 30-50 százalékkal emelkedtek az esküvőárak.

Ez pedig azt eredményezi az esküvőszervezők szerint, hogy nagyon sokan elhalasztják a szertartásokat: az egyik debreceni étteremnek felére esett vissza az esküvői foglalások száma, de aki esetleg mégis tart lagzit, az is igyekszik spórolni, sokkal kevesebb vendéget hívnak meg a nagy napra.

Egy 80 fős esküvőt ma, ebben az évben megszervezni körülbelül 8 millió forint alatt nem nagyon lehet. 7-8 millió forint tokkal-vonóval, de semmi különlegesség vagy extra, illetve a szállás sincs benne

– mondta el Hajnik Ágota esküvőszervező az ATV-nek.

Nyitókép: Pexels.com

 

#Gazdaság#esküvő#lagzi#áremelkedés

Címlapról ajánljuk