Gazdaság

Ismert márka tűnhet el, nagy bajban van a Tupperware

rtl.hurtl.hu

2023. április 12. 19:20

Legalább a tejfölös doboz örökre velünk marad.

Csődbe mehet a fagyis és tejfölös dobozoknál magasabb szintet képviselő műanyag ételdobozok jól ismert gyártója, a Tupperware – írja az ABC News. A nálunk is köznevesült márka Amerikában már az 1940-es évek óta ismert, a fiatalabbak körében azonban veszített népszerűségéből.

A hónap elején kiadott jelentésében a cég arra figyelmeztetett, hogy jelentős kétségek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy képesek lesznek-e folytatni tevékenységüket. Többek között a hiteleik megnövekedett mértéke és költsége rövidtávon likviditási problémákat okozhat, ha nem tudnak tőkét bevonni, vagy módosítani a hitelszerződésüket. A vállalat azt is közölte, hogy tanácsadókkal egyeztetnek a finanszírozási lehetőségekről, hogy kiderüljön, megmenthető-e az üzleti tevékenységük.

A H Squared Research befektetői tanácsadó cég vezető elemzője szerint nem meglepő, hogy a Tupperware kihívásokkal küzd, szerinte számos problémája van a cégnek, például a termékeik közvetlen értékesítésével, vagy a fiatalabb vásárlók megszólításával kapcsolatban. A legnagyobb gond viszont az, hogy a hiteleik szerkezete ingatag, tavaly óta háromszor kellett újratárgyalniuk hitelszerződésüket. A növekvő kamatok mellett csökkenő eladások és bevételek a pénzügyi katasztrófa receptjét jelentik a szakértő szerint. Az elemző mindehhez azt is hozzátette, hogy a fogyasztók egyre környezettudatosabbak, és műanyag helyett fenntarthatóbb módokat keresnek az élelmiszertárolásra.

A vállalat részvényei az elmúlt egy évben 98 százalékos zuhanást produkáltak. A cég a 2022-es éves jelentés véglegesítésén dolgozik, és már előrevetítették, hogy a pénzügyi eredmények jelentősen különbözni fognak a március elején közzétett előzetes jelentésben foglaltaktól, ami a nettó árbevétel 18 százalékos csökkenését tartalmazza az előző évhez képest.

Nyitókép: Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel/Tribune News Service via Getty Images

#Gazdaság#tupperware#csőd#ételdoboz

Címlapról ajánljuk