Gazdaság

Fónagy: Csak az orvosok kamarai tagságát szüntetik meg, az iparkamarának továbbra is fizetni kell az 5 ezer forintokat

rtl.hurtl.hu

2023. március 31. 16:43

A kormány nem tervezi megszüntetni a vállalkozók kötelező tagdíját. Fónagy János szerint a mostani nehéz időszakban a kamara munkájára szükség van és az 5 ezer forintok nélkül ezt nem tudnák ellátni.

Miután a kormány viharos gyorsasággal megszüntette az orvosok kötelező kamarai tagságát, Vajda Zoltán MSZP-s képviselő arra volt kíváncsi, hogy várható-e ilyen döntés a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) tagsággal kapcsolatban is – írja a hvg.hu. Mindezt Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől akarta megtudni, végül annak államtitkára, a minap ízeset bazmegoló Fónagy János adott választ.

Fónagy azt írta, hogy a Parragh László vezette MKIK szerinte „önkormányzati elven működő köztestületként jogszerűen ellátja az állam által adott közfeladatokat, közreműködik a gazdaság és a vállalkozásfejlesztés feladatainak ellátásában, képviseli a magyar vállalkozók érdekeit".

Azt is hozzátette, hogy „gazdasági kamarák a közfeladataik ellátásával, illetve működésükkel járó költségek nagy részét a kamarai hozzájárulásból fedezik. Ennek a megszüntetése a kamara közfeladat-ellátásának biztosítását nagy mértékben veszélyeztetné. Mindezek figyelembevételével az évi 5 ezer forintos hozzájárulás eltörlését a kormány nem tervezi, a kamara által végzett munkára a jelenlegi nehéz időszakban még inkább szükség van”.

Nyitókép: Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára interpellációra válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. február 27-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd.

#Gazdaság#Magyar Kereskedelmi és Iparkamara#mkik#parragh lászló#kamara#tagdíj#fónagy jános

Címlapról ajánljuk