Gazdaság

Orbán Viktor öccse kikerült a Norbi Update igazgatóságából

rtl.hurtl.hu

2023. március 20. 12:58

De már nincs ott Rubint Réka és Ómolnár Miklós sem.

A 24.hu az Opten céginformációs adatbázis alapján azt írja, hogy Rubint Réka, Ómolnár Miklós és Orbán Áron is eltűntek a Norbi Update igazgatóságából, de más változások is történtek a cég körül.

A cégadatokból kiderült, hogy közgyűlésen határoztak az igazgatóság megszüntetéséről, helyette hoztak létre egy vezérigazgatói posztot, amit Schobert Norbert tölt be. A cég székhelye már nem a III. kerületben, hanem a XIV. kerületben van.

A lap megjegyzi: Orbán Áront, a miniszterelnök öccsét még tavaly májusban választották be az igazgatóságba, öt évre kapott mandátumot, a tiszteletdíja havi 50 ezer forint volt.

A Norbi Update Lowcarb Zrt. nevet is váltott, január óta már csak simán Lowcarb Zrt.-nek hívják a céget.

Ez lényegében a brand átállítása családi társaságból a kifejezetten az alacsonyabb karbontartalmú élelmiszerekkel foglalkozó, nagyobb számú részvényes előtt nyitott tőkéstársaság irányába

– idézi a 24.hu cég névváltoztatást magyarázó indoklását.

A jegyzőkönyvből kiderül, hogy 414 013 részvényt vásároltak, ezek bevonásával a tőke 51,163 millióra csökkent, a lap szerint a tőkeleszállítás indoka veszteségrendezés lehet.

Nyitókép: Schobert Norbert edzést tart a Papp László Budapest Sportarénában 2020. október 4-én. – Fotó: Mónus Márton / MTI

#Gazdaság#norbi update#igazgatóság#orbán viktor#ómolnár miklós#rubint réka#schobert norbert

Címlapról ajánljuk