Az „etikus tőkealapé” lett a Pornhub, de a „sajnálatos stigma” miatt nem árulják el, ki irányítja a cégetCsak annyit tudni, hogy nagy tapasztalatú csapat irányítja a pornós céget.
Gazdaság

Az „etikus tőkealapé” lett a Pornhub, de a „sajnálatos stigma” miatt nem árulják el, ki irányítja a céget

rtl.hurtl.hu

2023. március 18. 16:20

Csak annyit tudni, hogy nagy tapasztalatú csapat irányítja a pornós céget.

Felvásárolta az Ethical Capital Partners (ECP) nevű kanadai magántőkealap a Mindgeek nevű céget, amely többek között a Pornhubot is tulajdonolja – írja az Insider.

Az ECP átláthatóságot ígért a felvásárlás bejelentésekor, ugyanakkor azt is bejelentették, hogy nem hozzák nyilvánosságra a Mindgeek-vezetők nevét.

A furcsa döntést azzal a „sajnálatos megbélyegzéssel” indokolták, ami a pornóiparban dolgozókat sújtja.

A Varietynek mindössze annyit árultak el, hogy a céget egy „multidiszciplináris csapat irányítja”, amely nagy tapasztalattal rendelkezik.

A Mindgeeknek egyébként nemcsak a Pornhub van a kezében, ezen kívül is komoly felnőtt tartalmakat kínáló portfóliója van. A cég tulajdonában vannak olyan oldalak is, mint a YouPorn, a Redtube és a Brazzers is.

A Mindgeeket több botrány is megrázta az elmúlt években amiatt, hogy a Pornhubon olyan szexvideókat tettek közzé, amin gyerekek, valamint nemi erőszak áldozatai voltak láthatóak. 

Az oldal és a tulajdonosa ellen több pert is indítottak olyan nők, akikről az engedélyük nélkül, gyakran titokban készült videók kerültek ki az oldalra, amiket még azután sem töröltek, hogy az áldozatok jelezték nekik, hogy törlésüket kérik.

Nyitókép: Tim de Waele/Corbis/Getty Images.

#Gazdaság#Mindgeek#pornhub#Ethical Capital Partners#felvásárlás#magántőkealap

Címlapról ajánljuk