Gazdaság

Családi alapítványba tette vagyonának egy részét Csányi Sándor

rtl.hurtl.hu

2023. március 16. 12:29

Az OTP tájékoztatása szerint ez hosszú távon fenntarthatóvá teszi a bankvezér által megteremtett vagyon családi tulajdonlását.

Vagyonkezelő alapítványba csoportosította át egyes vagyonelemeit Csányi Sándor és családja – írja a Telex.

A 2022 végén alapított Unity Vagyonkezelő Alapítvány ügyvezetésében és kuratóriumában a bankvezér gyermekei – Attila, Péter, Gabriella, Ádám és Tamás – bukkannak fel, az ő kurátori megbízásuk a 80. életévük betöltéséig tart.

A Telex azt írja, hogy a Pick Szeged Zrt. a Budapesti Értéktőzsde oldalán adott tájékoztatást arról, hogy 2023. március elsején kötvénytulajdonosi gyűlést tart, itt kellett a kötvénytulajdonosoknak elfogadniuk, hogy Csányi Sándor a céget birtokló Bonitás 2002 Zrt. részvényeit betette a Unity Vagyonkezelő Alapítványba.

Az OTP a portállal annyit közölt, hogy a Bonitás 2002 Zrt. vagyonának átruházása az alapítvány részére cégjogi aktus, ami generációkon átívelő módon, hosszú távon fenntarthatóvá teszi a Csányi Sándor által megteremtett pénzügyi és vállalati vagyon családi tulajdonlását.

A vagyonkezelő alapítvány célja az alapító által rendelt vagyon kezelése és az ebből származó jövedelemből az alapító okiratban megjelölt feladatok megvalósítása, valamint a kezdeményezettként megjelölt személyek javára történő vagyoni juttatás.

Nyitókép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

#Gazdaság#csányi sándor#alapítvány#vagyonkezelő#otp#pick

Címlapról ajánljuk