Mutatunk egy munkát, amivel kétmilliót lehet keresni, és csak középfokú végzettség kell hozzáA KSH adatai szerint jól keresnek a politikusok és a szakorvosok, ez nem újdonság. A legjobban fizető foglalkozás azonban sokak számára megdöbbentő lehet. Nem is kell hozzá felsőfokú végzettség, még csak sokéves tapasztalat sem szükséges, csak épp születni kell rá. Idén ősszel képzés is indul.
Gazdaság

Mutatunk egy munkát, amivel kétmilliót lehet keresni, és csak középfokú végzettség kell hozzá

Dévai LászlóDévai László

2023. március 9. 5:26

A KSH adatai szerint jól keresnek a politikusok és a szakorvosok, ez nem újdonság. A legjobban fizető foglalkozás azonban sokak számára megdöbbentő lehet. Nem is kell hozzá felsőfokú végzettség, még csak sokéves tapasztalat sem szükséges, csak épp születni kell rá. Idén ősszel képzés is indul.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) listájából egyértelműen kiolvasható, hogy melyek azok a foglalkozások, amelyekkel a legtöbb pénzt lehet keresni Magyarországon. A KSH listája egészen pontosan azt mutatja meg, hogy az egyes munkahelyeken mekkora volt az előző évre vonatkozó bruttó átlagkereset. Az első három helyezett közül kettő nem okoz meglepetést, a legjobban fizető foglalkozás azonban sokak számára megdöbbentő lehet. Íme a dobogósok:

  1. Légi forgalmi irányítók (1 millió 976 ezer forint bruttó átlagkereset)
  2. Szakorvosok (1,7 millió forint bruttó átlagkereset)
  3. Miniszterek, államtitkárok, törvényhozók (1,6 millió forint bruttó átlagkereset)

A miniszterek és a szakorvosok esetében nagyjából van egy elképzelésünk, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelni, legyen szó iskolai végzettségről vagy más egyéb feltételekről. A légi forgalmi irányítók, vagy ahogy a közbeszédben elterjedt: a légi irányítók munkájáról azonban annak ellenére sem lehet igazán sokat tudni, hogy ez a foglalkozás már régóta ott van Magyarország legjobban fizető szakmái között.

HungaroControl

Légi forgalmi irányítókat itthon csak az állami tulajdonban lévő HungaroControl Zrt. képezhet. A társaság tevékenységi körébe tartozik a légi forgalmi szakszemélyzet képzése, emellett légi navigációs kutatás-fejlesztéssel is foglalkoznak, olvasható a cégismertetőjükben. Légi forgalmi irányítónak az jelentkezhet, aki

  • európai uniós állampolgárság,
  • anyanyelvi szinten beszéli a magyar nyelvet,
  • államilag elismert angol középfokú komplex nyelvvizsgával vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal rendelkezik,
  • legalább középfokú iskolai végzettsége van,
  • betöltötte 20. életévét
  • és büntetlen előéletű.

Mindezek alapján tehát a mesés fizetéshez lényegében csupán egy középfokú angol nyelvvizsgára és egy érettségire van szükségünk, csakhogy a belépési küszöb nem a jelentkezés fázisánál nő nehezen megugorhatóra, hanem a képzés és a kiválasztás folyamatánál.

A FEAST-teszt

A kiválasztás folyamata legalább öt körből áll, akik ezeket az akadályokat sikeresen vették, ők kezdhetik meg magát a képzést, de ne szaladjunk ennyire előre. A kiválasztási eljárás második és harmadik körében a jelentkezők kognitív képességeit, angol nyelvtudását, valamint a légiforgalom-irányítói munkakör ellátásához fontos személyiségjegyeket vizsgálják. Ez az úgynevezett FEAST-teszt (First European Air Traffic Controller Selection Test) megírása által történik, amellyel 

a jelentkezők átfogó, logikus gondolkodásmódját, a gyors és hatékony döntéshozatali képességét, figyelemmegosztási készségét, rövidtávú memóriáját és a térbeli orientációs készségét mérik fel.

Mutatunk egy munkát, amivel milliókat lehet keresni és csak középfokú végzettség kell hozzá
Fotó: Horacio Villalobos / Getty Images


A beszámolók szerint a FEAST egy kifejezetten nehéz teszt, amelyen könnyű megbukni, a teljesítéséhez valóban kiemelkedő készségekre van szükség. Mivel magáról a tesztről előzetesen nem lehet sokat tudni, így a jelentkezők egymás beszámolóira hagyatkozva készülnek rá, különböző fórumokon segítik egymást, ahol tapasztalatokat cserélnek. A teszt kapcsán a vélemények egybehangzóak: elég nagy a szórás, sokak szerint 10 jelentkezőből 1-2 megy át, de van olyan fórumozó is, aki azt írja, 500 jelentkezőből csak kilenc embert vesznek fel. A beszámolókból az is kiviláglik, hogy a tesztre nemigen lehet felkészülni, hiszen valóban a készségeket és képességeket vizsgálják, például hogy valaki mennyire tud egyszerre több dologra koncentrálni. 

A kiválasztás

Ha a jelentkező teljesítette a két részből álló FEAST-tesztet, akkor egy személyes interjú következik, ahol arra kíváncsiak, hogy fennáll-e a jelentkezőnél olyan személyiség- vagy viselkedésbeli kockázat, ami nem teszi lehetővé a légi forgalmi irányító képzés megkezdését. Hogy melyek ezek a kockázatok vagy kizárást jelentő tényezők, azt a HungaroControl nem közli pontosan. Természetesen szerettük volna az állami tulajdonú vállalatot is megkérdezni a kiválasztás folyamatáról, ám erre nem kaptunk lehetőséget. 

Aki a személyes interjún is sikerrel túljut, részt vehet a repülőorvosi vizsgálaton, amely 3-4 órát vesz igénybe. Ez a vizsgálat egy átfogó szűrőrendszer, amely során vérképet, vizeletet, anyagcsere-funkciókat néznek, de megvizsgálnak különböző szervi funkciókat is, különös tekintettel a szív és keringési rendszer, a látás, a hallás, a belsőfül egyensúlyi szervei, illetve a motorikus rendszerek működésére és esetleges rendellenességeire. A vizsgálat kiterjed a jelentkező fogazatára, a tüdőkapacitására és az állóképességére is.

„Az orvosi vizsgálattal párhuzamosan zajlik egy Védelmi Háttérellenőrzés, melyet az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Repülőtéri Rendőrigazgatóság végez el, valamint a jelentkező kitölt majd egy magyar nyelvű személyiségtesztet is” – olvasható a tájékoztatóban.

Az angol és a magyar nyelvű személyiségteszt, az orvosi alkalmassági és a FEAST-teszt megírása után a jelentkezők egy úgynevezett Assessment Centerbe kerülnek, ahol szociális (például együttműködés, csapatmunka) és egyéb kompetenciákat (például stressztűrés) vizsgálnak.

Ez a program 6-7 órán keresztül tart, négy jelölttel nyolc értékelő foglalkozik ez idő alatt.

Az összes kiválasztási kört teljesítő jelentkezőket ezután értesítik arról, hogy végül megkezdhetik-e a légi forgalmi irányítói képzést.

A képzés

A képzés várhatóan két évig tart, ezalatt a leendő légi irányítók a HungaroControl Zrt. képzési központjában, illetve külső helyszíneken tanulnak. Az oktatás első éve nagyrészt úgynevezett alapító, jogosító és átmeneti képzésekből áll, a második évet javarészt a gyakorlati munkavégzés teszi ki.

Mutatunk egy munkát, amivel milliókat lehet keresni és csak középfokú végzettség kell hozzá
Fotó: Horacio Villalobos / Getty Images

Továbbá fontos szerepük van a szimulátoros gyakorlatoknak is, amely során a hallgatók a gyakorlatban alkalmazzák az elméleti tanfolyamon megszerzett ismereteket. Elsajátítják a légi forgalmi irányításhoz szükséges tudást, fejlesztik a szükséges képességeket, megismerkednek a szakmában általánosan használt gyakorlati megoldásokkal. Többek között megtanulják kezelni a rádiótávbeszélő berendezést, valamint begyakorolják a rádiótávbeszélő kifejezések használatát.

A haladó szimulátoros képzés során a hallgatók arra a részterületre és egységhez kapnak kiképzést, ahol munkahelyi gyakorlatukat tölteni fogják. Megismerkednek az egység felelősségi területéhez tartozó légtérrel, eljárásokkal, körzeti egyezményekkel.

Ízelítőt kapnak az általánosan előforduló forgalomáramlásról, valamint megismerkedhetnek a leggyakrabban előforduló konfliktushelyzetekkel, gyakorolják azok megoldását.

– olvasható a HungaroControl tájékoztatójában.

Az elméleti és szimulátoros képzés, valamint az angol nyelvi követelmények sikeres teljesítését követően a hallgató jogosulttá válik a gyakornok légi forgalmi irányító szakszolgálati engedély megszerzésére.

Ezután a hallgatók gyakornoki helyekre kerülnek a HungaroControl irányítói munkahelyein. A gyakornoki idő megegyezik a légi forgalmi irányítók munkarendjével, a jelenlegi gyakorlat szerinti 12-24-12-72 beosztással, ami annyit tesz, hogy egy műszakban 12 órát kell dolgozni, egy ilyen műszakot pedig 24, majd 72 órás pihenőidő követ.

A HungaroControl a képzés alatt bért és egyéb juttatást is biztosít a hallgatóknak. A képzés mellett nem tilos egyéb munkát végezni, de azt tanácsolják, hogy lehetőség szerint ebben az időszakban mindenki koncentráljon a tanulmányokra, tekintve, hogy a tempó feszített. A tájékoztatóban leírják, hogy a HungaroControl Zrt. a képzés időtartamára tanulmányi szerződést köt a hallgatókkal, melyben a képzés költségeit átvállalja a hallgatóktól.

Hosszútávú kapcsolat

Ebben az szerződésben a cég azt is vállalja, hogy a tanfolyam elvégzése és a szakszolgálati engedély megszerzése után legalább 10 évig munkaviszonyt biztosítanak munkavállalóik számára. Nagyon fontos kitétel ugyanakkor, hogy amennyiben a hallgató önhibájából nem fejezi be a képzést, igazolatlanul távol maradt az óráktól, nem jelenik meg a vizsgákon, vagy 

ha 10 éven belül  megszakítja a munkaviszonyát a céggel, akkor a képzés költségeit meg kell fizetnie.

Az alapbér, amit a képzés elején kapnak a hallgatók, havi bruttó 300 ezer forint. Később ez az összeg bruttó 350 ezer forintra emelkedik, a munkahelyi gyakorlat alatt a gyakornok hallgató fizetése bruttó 400 ezer forintra nő, illetve itt már megilleti a hallgatót műszakpótlék is, mely nagyjából 15-20 százalék. A teljes képzés alatt jár cafeteria juttatás is, mely jelenleg bruttó 450 ezer forint évente.

A HungaroControl idén ősszel újra képzést indít, amelynek a jelentkezési határideje március 31. Összességében elmondható, hogy a légi forgalmi irányítók nehezen elérhetők, minden kommunikáció csak a HungaroControllon keresztül, a cég engedélyével történhet. A hamarosan induló képzés kapcsán azzal is megkerestük az állami céget, hogy egy jelenleg is aktív légi irányító el tudná-e mesélni, hogy milyen munkahelyi kihívásokkal kell szembenézniük a mindennapokban, de elutasító választ kaptunk: „A társaságunkhoz eljuttatott interjúkérését köszönettel megkaptuk, ám a cikkéhez sajnos nem tudunk nyilatkozót biztosítani. A téma alaposabb feltérképezéséhez szíves figyelmébe ajánljuk a HungaroControl Blogon közzétett tartalmainkat és a HungaroControl Podcast adásait.”

Így aztán a személyes tapasztalatokról maradnak az internetes fórumokon olvasható beszámolók, melyek alapján a kiválasztási folyamat során elküldött jelentkezők sem tudták pontosan megmondani, hogy miért tanácsolták el őket, ahogy jelentkezni szándékozó jelöltek sincsenek tisztában azzal, hogy mire számítsanak a teszteken. A nyilvánosan elérhető információk alapján mindenesetre nem túlzás azt állítani: olyan szakma ez, amire felkészülni nem lehet, születni kell rá.

Nyitókép: iStock / Getty Images

#Gazdaság#munka#légiforgalmi irányító#Életmód#fizetés#hungarocontrol#ma

Címlapról ajánljuk