Gazdaság

Ausztriát nem lehet letaszítani a trónról

rtl.hurtl.hu

2023. március 7. 6:59

Már ami a téli utazási célpontokat illeti, ahol azért komoly változás történt a magyarok szokásaiban.

Közzétette a Bank360.hu a december 1 és február 28 között, az oldal kalkulátora segítségével kötött utasbiztosítási adatokat. Ezek alapján a legkedveltebb úti cél Ausztria volt, a második helyre azonban meglepő módon Lengyelország került, és csak ezután következett Szlovákia. A korábbi éllovas Olaszország ezúttal csak a negyedik helyen tudott végezni.

Ausztriát nem lehet letaszítani a trónról
Forrás: Bank360.hu

Aki egy kis melegre vágyott, az főként Thaiföldre, az Egyesült Arab Emírségekbe és Egyiptomba utazott, de mentek magyarok a Bermuda-szigetekre és a Himalájára is. A legdrágább utasbiztosítást egy négyhónapos amerikai útra kötötték, félmillió forintért. Egy szintén négyhónapos indonéz utazásra pedig valaki 160 ezer forintért kötött extrém sportolásra kiterjedő biztosítást.

A magyarok többsége várost nézni ment külföldre télen (44 százalék), míg 33 százalék a téli sportoknak hódolt, 12 százalék pedig tengerparti nyaralásra készült. Akadt, aki dolgozni ment, a Bank360.hu adatai szerint üzleti útra és egyéb utazásra több mint 9 százalék, míg extrém sport vagy fizikai munka miatt egy százalék indult el.

Nyitókép: Andrei Pungovschi / Bloomberg via Getty Images

#Gazdaság#síelés#ausztria#lengyelország#szlovákia#magyarok#utasbiztosítás

Címlapról ajánljuk