Gazdaság

Több mint ezer embert bocsát el a Magyar Posta

rtl.hurtl.hu

2023. február 28. 10:22

A vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése.

A Magyar Posta elbocsátja 1200 munkavállalóját - közölte a csoportos létszámleépítésről szóló döntést a cég az MTI-vel kedden. Azt írták, a létszámcsökkentés a szolgáltatási színvonalat nem érinti, a társaság célja továbbra is az, hogy az ország minden pontján magas minőségű szolgáltatásokat nyújtson lakossági és üzleti partnerei számára egyaránt. 

Hozzátették, a Magyar Posta által korábban meghirdetett új posta partneri program lehetőséget biztosíthat arra, hogy az érintett dolgozókat a szerződött partnereknél foglalkoztassák tovább, de a vállalat együttműködik a kormány foglalkoztatáspolitikáért felelős szervezeteivel is annak érdekében, hogy segítse a minél gyorsabb elhelyezkedést.

Ismertették, a vállalat tavaly novemberben kinevezett új vezetésének kiemelt feladata a szervezet hatékonyságának növelése, a modern és 21. század követelményeinek megfelelő üzletmenet és szolgáltatási színvonal kialakítása. "Az Európát sújtó és elhúzódó szankciós energiaválság azonban egyre nehezebb gazdasági környezetet teremt, amely hasonlóan a bel- és külföldi nagyvállalatokhoz, a Magyar Posta tevékenységére is egyre inkább kihat" - áll a közleményben.

Hangsúlyozták, annak érdekében hozta az újabb kényszerű döntést a cég vezetése - mint az ország legnagyobb postai és pénzügyi szolgáltatója, valamint csomaglogisztikai vállalata -, hogy a jelenlegi szankciók sújtotta gazdasági helyzetben is meg tudja őrizni működésének stabilitását.

Az RTL Híradó február közepén arról számolt be, hogy végleg bezár háromszáznál is több posta országszerte, hiába ígérte korábban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, hogy csak átmenetileg, tavaszig szüneteltetik a fiókok működését. A posta azt közölte, hogy a háború és az energiaválság elhúzódik, és megváltoztak az ügyfelek szokásai, egyre kevesebb levelet és csekket adnak fel.

Nyitókép: Az energiaválság miatt eredetileg ideiglenesen bezárt 141-es postahivatal bejárata Zuglóban, a Mogyoródi úton. Fotó: MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor

#Gazdaság#posta#elbocsájtás

Címlapról ajánljuk