Gazdaság

Bejelentették: ennyivel csökkenti a Lidl a vaj árát

rtl.hurtl.hu

2023. február 8. 11:07

Valóban jelentős árcsökkentés jön szerdától.

Két napja jelentette be az Aldi, hogy a nemzetközi tej- és beszerzési piacokon utóbbi napokban kialakult árcsökkenés eredményeként tartósan, 20 százalékkal csökkentik a vaj árát. A Telex cikke szerint máris belépett a vajversenybe Lidl, amely szerdán közölte, hogy

„a mai naptól jelentős mértékben és tartósan csökkenti a kínálatában található, legnépszerűbb vajak árát. Az intézkedésnek köszönhetően az érintett termékek 21, illetve 25 százalékkal olcsóbban érhetőek el a Lidl áruházakban, ami a fogyasztók számára jelentős megtakarítást eredményezhet.”

Mint írják, mindent megtesznek azért, hogy a legjobb árakat tudják biztosítani, illetve „folyamatosan figyelemmel kísérik a fogyasztói igényeket, valamint a piaci változásokat és azokra a lehető leggyorsabban” reagálnak.

A 250 grammos, 82 százalékos zsírtartalmú Pilos vaj és a 250 grammos, 80 százalékos zsírtartalmú sózott Pilos vaj ára 25 százalékkal csökkentek, így 899 forintért meg lehet venni őket, míg a 100 grammos Mizo vaj ára 379 forintra mérséklődött, így kb. 21 százalékkal lett olcsóbb.

A Fókusz Olaszországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, az USA-ban és Mexikóban nézett szét, mekkora az élelmiszer-infláció, hogyan élnek ott a magyarok, és mennyire kénytelenek spórolni:


Nyitókép: Róka László / MTVA / MTI

#Gazdaság#Lidl#aldi#vaj#ár

Címlapról ajánljuk