Gazdaság

Tartósan és jelentősen csökkenti az egyik alapélelmiszer árát az Aldi

rtl.hurtl.hu

2023. február 6. 15:38

Jó hírrel indította a hetet a cég.

A nemzetközi tej- és beszerzési piacon az utóbbi napokban kialakult árcsökkenésre reagálva az Aldi Magyarország a mai naptól jelentősen, 20 százalékkal csökkenti kínálatában a legkeresettebb vajak árát. Az alacsonyabb árak a nemzetközi és a magyar forrásból érkező vajak esetében egyaránt érvényesülnek, és nem akciós, hanem tartósan alacsony árak lesznek – közölte az Aldi Magyarország hétfőn.

Mint hozzátették, a nagyobb mennyiségben előállított nyerstej miatt egyrészt megnőtt a kínálat, ami a nyerstej árának csökkenéséhez vezetett, másrészt januárban számos beszállítói szerződés lejárt, ezért a cég alacsonyabb beszerzési árakat ért el.

Az Aldi így a mai naptól jelentősen, 20 százalékkal csökkentette az üzletláncuk két legnépszerűbb, nemzetközi beszerzésű, 82 százalékos Desira és Milfina saját márkás vaj árát.

Ugyancsak csökkentette az áruházlánc a magyar beszerzésű, 60 százalékos zsírtartalmú, 100 grammos saját márkás Kokárdás vaj árát. Ez a három népszerű saját márkás ALDI-termék adja az áruházlánc teljes vajforgalmának több mint felét, így a vásárlók ezeket már a mai naptól valamennyi Aldi-üzletben jelentősen olcsóbban tudják beszerezni.

Mint a hírről beszámoló 444 megjegyzi, a vaj ára amúgy egy év alatt 79,4 százalékkal nőtt Magyarországon.

Az Aldi országos ügyvezető igazgatója hozzátette, hogy keresik a lehetőséget, hogy még több magyar és nemzetközi vajtermék esetében lejjebb vigyék az árakat.

Nyitókép: Aldi

#Gazdaság#aldi#árcsökkentés#vaj#árcsökkenés#tartós akció

Címlapról ajánljuk