Gazdaság

Célzottan keresik a fiatalok a magyar milliárdost, hogy beülhessenek a Ferrarijába

rtl.hurtl.hu

2023. január 27. 10:24

Jákob Zoltán egy kis alföldi faluból származik. 43 milliárd forintosra becsült vagyonával a 37. leggazdagabb magyar.

Az egyik kis alföldi faluból származó Jákob Zoltán sikereit mutatta be portrécikkében a G7. A multimilliárdos üzletemberről korábban a Fókusz készített riportot, ebben többek között arról beszélt, hogy 110 milliós Ferrarival jár randizni:


Jákob Zoltán műköröm-alapanyag gyártásból Magyarország egyik leggazdagabb embere lett, legutóbb 43 milliárdosra becsült vagyonával a 37. leggazdagabb magyar. A lap szerint sokáig a milliárdos személye a médiában kevésbé volt ismert, fordulatot első egzotikus nyaralása, illetve TikTok-csatornája hozott. 

Innentől kezdve rendszeressé váltak a Ferrarijába beültetett – főleg tinikről – készült videók a csatornáján. Mostanra több fiatal célzottan keresi a belvárosban Jákob kocsijait, hogy beülhessenek egy pörkölésre. Előfordult, hogy több órát vártak a háza előtt, de benzinkúton vagy a tihanyi kompon is túráztathatták a Ferrarit, és van, hogy kisebb sor alakul ki a beüléshez.

Jákob állítja: soha nem kapott állami pénzt, nem kötődik a hatalomhoz. „Nem privatizáltam, nem kaptam se hitelt, se támogatást. Self-made man vagyok, ahogy Amerikában mondják” – mondta erről korábban.

A Jákob 100 százalékos tulajdonában álló cégcsoportnak nagyjából 250 ember dolgozik, és Jákob szerint a tavaly 9 milliárd forintos bevétel nagyjából fele származik exportból (a profit nagyjából 2 milliárd forint volt).

Munkájáról korábban azt mondta, hogy amikor Magyarországon van, heti két napot tölt bent a cégénél, és alapvetően fejlesztéssel és marketinggel foglalkozik, a végső döntéseket pedig mindig ő hozza meg. Viszont évek óta nincs számítógépe, csak a telefonján keresztül dolgozik, amikor irodán kívül van. Korábban próbált egyáltalán nem dolgozni, de azt nem élvezte.

Nyitókép: RTL

#Gazdaság#jákob zoltán#milliárdos#műköröm#ferrari

Címlapról ajánljuk