Gazdaság

Tiborcz István cége csak a Gellért Szállót vette meg, a plázákat nem

rtl.hurtl.hu

2023. január 6. 5:39

Frissítés!

Szemlénk megjelenése után érkezett meg az Indotek Group állásfoglalása, amelyet változtatás nélkül közlünk: „A Geraldton Invest Zrt. értékesítése a Gellért Szálló eladásához kötődik, a tranzakciónak nem része más ingatlanelem. A GSZ-Monument Kft. - amelynek leányvállalatai tulajdonolják a Duna Plázát, a Corvin Plázát, a Győr Plázát és a Miskolc Plázát, valamint a K TRADING Energia Kft.-t - ugyanis cégjogi változások keretében kivásárlásra került a Geraldton Invest Zrt.-ből a Lindewitt Magántőkealap által, amely egy, az Indotek Group által kezelt és tulajdonolt magántőkealap. Az Alba Bevásárlóközpont ugyancsak már korábban átkerült a szintén az Indotek Group érdekeltségébe tartozó Propertygenix Kft.-be, így a cikkben említett ingatlanelemek és a K TRADING Energia Kft. továbbra is kizárólag az Indotek Group tulajdonát képezi.”

A 444.hu írta meg, hogy Tiborcz István cége, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. december 12-én megvette Jellinek Dánieltől a Geraldton Invest Zrt-t. A cég 2,11 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett a Waberer’s-ben, így a miniszterelnök vejének a novemberi vásárlásával együtt hivatalosan 28,87 százaléka van Európa egyik legnagyobb fuvarozócégében.

A lap azt írta, azzal hogy Tiborcz és Jellinek megegyeztek a Geraldtonról, üzlettársakká is váltak: közösen osztoznak a GSZ-Monument Kft.-n, amihez a cikk állításai alapján olyan bevásárlóközpontok tartoznak, mint a

  • a Duna Pláza;
  • a Corvin Pláza;
  • a Győr Pláza;
  • és a Miskolc Pláza.

Ezzel kapcsolatban küldte el az Indotek Group a fenti állásfoglalást, közölve, hogy az érintett plázákban Tiborcz István nem lett tulajdonos, mert azok egy magántőkealaphoz kerültek.

A lap megkérdezte a BDPST Grouptól, hogy milyen forrásból fedezték a decemberi tranzakciót, de üzleti titokra hivatkozva csak annyit közöltek, hogy „az akvizícióinak finanszírozását saját forrásból, illetve banki finanszírozásból” biztosították.

Nemrég a Házon kívül mutatott be több olyan korrupciós ügyet, ahol milliárdok tűntek el, de felelőst sose találtak. A műsorban arra is kitértek: egészen kirívó eset, ami Tiborcz István egykori cége, az Elios ügyével történt. Ez a cég cserélte modern ledesre a közvilágítást több mint 30, többségében fideszes vezetésű településen, így Gyálon is. Természetesen uniós pénzből. Az ottani civil szervezet azért kezdett harcba, mert nem lehetett látni éjszaka az utcákon. Az OLAF arra jutott: mind a 35 településen, ahol vizsgálódtak felmerült a visszaélés gyanúja, 17 helyen pedig szervezett csalás történhetett. Ezért a 13 milliárd forint uniós pénz visszafizetését javasolták. A magyar kormány a pénzt visszafizette, de egyéb következménye nem lett az ügynek. 


Nyitókép: Burger Barna / MTI

#Gazdaság#tiborcz istván#pláza#jellinek dániel#Duna Pláza#corvin pláza

Címlapról ajánljuk