Gazdaság

Tízmilliárdos bónuszt fizetett dolgozóinak egy kertészeti cég

rtl.hurtl.hu

2022. december 16. 20:36

Aki a legkevesebb pénzt kapta, az is többet kapott 2,5 millió forintnak megfelelő összegnél. 

Hatalmas bónuszt fizetett 1200 dolgozójának a Ruppert Landscape nevű amerikai kertészeti cég, összesen 28 millió dollárt, azaz átszámítva több mint tízmilliárd forintot osztott szét a munkatársak között. 

A bónuszt azok kaphatták, akik már legalább egy éve a cégnél dolgoztak, de a felső vezetés abból nem részesült – írta az amerikai sajtó.

A legkisebb összeg, amit bónuszként kapott egy dolgozó, hétezer dollár (2,6 millió forint) volt, míg a legnagyobb bónusz elérte a kétszázezer dollárt (76 millió forint).

A cég vezetője, Craig Ruppert kijelentette, hogy a jutalmat kapó emberek mind nélkülözhetetlen segítséget nyújtottak a cégnek, és a pénzt nagyon is megérdemelték. A pénzt az után osztották szét, hogy a vállalat összeállt egy befektetőcéggel.

A kertészetet az 1970-es években alapította Craig Ruppert, aki azzal kezdte, hogy a szomszédok füvét nyírta. Az elmúlt ötven évben az ország egyik legnagyobb kertészeti vállalata lett, ami nyolc államban működik, és ügyfelei között van a Georgetown Egyetem, valamint a vidámparkokat üzemelő Six Flags.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: GettyImages

 

#Gazdaság#bónusz#jutalom#egyesült államok

Címlapról ajánljuk