Gazdaság

Taylor Swiftet is befűzte volna a nemrég becsődölt kriptotőzsde

rtl.hurtl.hu

2022. december 8. 10:54

Egy korábbi alkalmazott azért tiltakozott az együttműködés ellen, mert szerinte a vállalat számára nem adott volna hozzáadott értéket a közel 100 millió dolláros együttműködés. 

Értesülések szerint Taylor Swift néhány hónappal az összeomlásuk előtt tárgyalt az FTX-szel – egy bahamai székhelyű kriptovaluta-tőzsdével.

A Financial Times számolt be róla elsőként, hogy az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried tárgyalásokat folytatott Swifttel egy lehetséges együttműködés reményében. Az információk szerint Swiftet a közelgő turnéjához kapcsolódó szponzorációs kampányba akarta bevonni a vállalat.

Állítólag a több mint 100 millió dollár értékű megállapodás a koncertjegyek NFT-ként való értékesítésé szóló jogot tartalmazta volna.

A Financial Times-nak nyilatkozó források szerint Bankman-Fried, a vállalat tulajdonosát felvillanyozta a leendő üzlet, mert lelkes rajongója volt az énekesnek. Ez viszont nem volt elmondható más vezetőkről, például Brett Harrisonról sem, aki az FTX amerikai elnökeként tiltakozott a szerződés ellen. Szerinte a kezdettől fogva túl drága volt az üzlet és nem adott volna hozzáadott értékek a vállalathoz.

Sam Bankman-Fried egyébként világrekordot is állított nemrég: egy nap alatt 14 milliárd dollárt, azaz vagyona 94 százalékát vesztette el, amire még nem volt példa a korábbiakban.

Nyitókép: Getty Images/ Tommaso Boddi / Stringer

#Gazdaság#taylor swift#kripto#tőzsde#ftx

Címlapról ajánljuk