Gazdaság

Itt a síszezon, de a magyarok alig mennek síelni

rtl.hurtl.hu

2022. december 6. 7:53

Novemberben már Ausztria és Olaszország a legnépszerűbb utazási célpont, de nem a sípályák miatt. 

Bár már elindult a síszezon, a külföldre utazó magyarok inkább városnézésre indulnak, vagy a tengerpartok miatt – derült ki a Bank360.hu friss utazási statisztikájából. Az adatok szerint 65 százalék várost nézni ment, 19 százaléka üzleti, vagy egyéb céllal és 15 százalék még novemberben is tengerparti célpontot keresett fel, míg a síelők aránya egyelőre alacsony – olvasható a Bank360.hu közleményében.

Novemberben már Ausztria volt a legnépszerűbb úti cél a magyarok körében, utána szorosan Olaszország következett, majd Spanyolország. A legnépszerűbb nem európai úti cél az Amerikai Egyesült Államok volt.

A novemberben biztosítást kötők többsége repülővel indult útnak (65 százalék), míg az autót az utazók 17 százaléka választotta.  A fennmaradó 18 százalék vonattal, busszal, motorral vagy egyéb járművel vágott neki az utazásnak.

Rövid utak

Az utazások átlagos hossza 6,4 nap volt novemberben, ami másfél nappal rövidebb, mint a nyári csúcsidőszakban, vagyis az ősz végére már rövidebb utazásokat szerveztünk: az utasbiztosítás kötő utazók 20 százalék négynapos útra indult, 16 százalékuk pedig háromnaposra.

Nyitókép: Síelők a Kopfberg-i sípálya melletti Haus Kendlbacher étterem síléctárolója mellett. Fotó: MTVA/Bizományosi: Lehotka László

 

#Gazdaság#utazás#külföldi utazás#síelés#városnézés#tengerpart#statisztika

Címlapról ajánljuk