Gazdaság

„Mindenki nyugodjon meg” – Szijjártó Péter elárulta, olcsóbban veszi-e az ország a gázt, most, hogy lement az ára

rtl.hurtl.hu

2022. november 3. 13:04

„Reflektálódni fognak” – jelentette ki. 

A tőzsdén az ősz kezdete óta csökkenni kezdett a földgáz ára. Október elején az RTL Híradó arról számolt be, hogy alig másfél hónap alatt felére zuhant a gáz ára az energiatőzsdén, de ettől mégsem csökken majd az átlag felett fogyasztók rezsiszámlája.


Hogy mi lehet ennek a csökkenésnek az oka, és mik a legfrissebb fejlemények az energiaválság kapcsán, arról Holoda Attila energetikai szakértő beszélt a Reggeliben.


Egy hete pedig a Fókusz riportjából kiderült, hogy hiába esett vissza a gáz ára - a tőzsdén augusztusban 1 köbméter gáz 1300 forintba került, egy hete pedig a harmadába, 432 forintba - mégsem számíthatunk arra, hogy decembertől érdemben csökken itthon a fogyasztói ár.


Csütörtökön Szijjártó Péter egy sajtótájékoztatón az ATV kérdésére válaszolva közölte, hogy Az alacsony gázárak a magyar beszerzési szerződésben is meg fognak jelenni. A külügyminiszter kijelentette:

Mindenki nyugodjon meg, a jelenlegi alacsony gázárak a magyar beszerzési szerződésben is reflektálódni fognak.

Nyitókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Laosz nagykövetségének ünnepélyes megnyitóján Budapesten 2022. november 3-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

#Gazdaság#gázár#szijjártó péter

Címlapról ajánljuk