Gazdaság

Alig 18 perc alatt fogyott el a 150 milliárd forintos gyármentő program kerete

rtl.hurtl.hu

2022. november 2. 9:23

A kormány által meghirdetett Gyármentő Program keretében online lehetett regisztrálni.

Felfüggesztették a kormány által meghirdetett Gyármentő Programra történő regisztrációt a beérkezett regisztrációs űrlapok jelentős száma és forrásigénye miatt – írta az Index. Jelenleg ezzel az üzenettel fogadja jelenleg az érdeklődőket a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) honlapja, ahol az online regisztráció zajlott.

A regisztrációt 7:30-kor nyitották meg és 7:48-kor zárták le, vagyis olyan nagy lehetett az érdeklődés, hogy 18 perc alatt elfogyott a programra előirányzott 150 milliárd forintos keret.

A program a Magyarországon működő nagyvállalatoknak nyújt vissza nem térítendő támogatást energiahatékonysági és energiatermelő beruházásokhoz. Egy vállalat összesen 15 millió euró (6,2 milliárd forint) támogatásra nyújthatott be pályázatot. Budapesten 30, vidéken pedig 45 százalékos intenzitással támogatják a versenyszféra energiahatékonysági fejlesztéseit.

Nem kizárt azonban, hogy további forrásokat szabadítanak fel a költségvetésben a programra. Erre utalhat, hogy felhívják az érdeklődők figyelmét: kísérjék figyelemmel a HIPA honlapját a program folytatásáról.

Nyitókép: A félvezetőket gyártó Infineon Technologies Cegléd Kft. új gyárépülete Cegléden, az átadóünnepség napján 2022. október 6-án – Fotó: Kovács Attila / MTI

#Gazdaság#állami támogatás#gyár

Címlapról ajánljuk