Gazdaság

Hónapok óta nem kaptak gázszámlát a nagycsaládosok

rtl.hurtl.hu

2022. október 26. 19:46

Október végén elkezdik kiküldeni a számlákat, ha pedig több is érkezik egyszerre, akkor részletfizetést is lehet kérni. 

Július óta várnak a nagycsaládosok arra, hogy megkapják az új rezsiszabályok szerinti gázszámlát – írta a Telex. Azt nem tudni, hogy az informatikai megoldás késik, vagy nem volt egyértelmű a számlaszámítás matematikája.

A nagycsaládosok az átlagfogyasztáson túl további kedvezményekre jogosultak, ezt azonban a kormányhivatalokban kell igényelniük, az ugyanis nem jár automatikusan.

Aki ezt megtette, később azzal szembesült, hogy nem kapott számlát.

Az egyik érintett azt a tájékoztatást kapta, hogy a nagycsaládos kedvezmény elszámolása során nem várt hiba lépett fel a számlázási rendszerben, „amelynek teljes körű kivizsgálása jelenleg is folyamatban van”.

A Telex megkeresésére az MVM azt közölte, hogy még októberben megkezdődik a számlák kiküldése a társasházaknak, valamint a nagycsaládos ügyfeleknek, továbbá a többletkedvezményt érvényesítik a többgenerációs családi házban élők esetében is. 

Ez azonban jelentős terhet is okozhat, az elmúlt hónapokkal együtt a családoknak akár több százezer forintot is ki kell majd fizetniük egyben. Az MVM erre reagálva jelezte, hogy 

akik több számlát kapnak egyszerre, azok a feltüntetett határidőn túl december 15-ig kamatmentes fizetéssel élhetnek és részletfizetést is igényelhetnek.

A kamatmentes halasztott fizetés minden érintett ügyfélnek automatikusan biztosított, nem kell külön igényelni. Aki ezen kívül részletfizetést is kérne, az az ugyfelszolgalat@mvm.hu e-mail címen tudja ezt megtenni.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

#Gazdaság#mvm#gázszámla#energiaválság#nagycsaládos

Címlapról ajánljuk