Gazdaság

Orbán Viktor amiatt panaszkodik, hogy nem mondták meg, hogyan helyettesítsük az orosz gázt

rtl.hurtl.hu

2022. október 20. 11:34

A kormányfő a twitteren fejtette ki álláspontját.

Csütörtök délután kezdődik az Európai Unió állam- és kormányfőiből álló uniós csúcsértekezlet, aminek legfontosabb témája, hogyan lehet a közösség energiaellátását megfizethető módon biztosítani. Erre több javaslat is érkezett, most a közös gázvásárlás irányába mennének az EU vezetői. Ennek az lenne az értelme, hogy megakadályozzák, hogy a tagállamok egymást túllicitálva próbáljanak gázt venni, így az elképzelés szerint az árakat is le lehetne törni. Orbán Viktor erre is reagált a Twitteren, azt írta: az elképzelés azokra az időkre emlékezteti, amikor közösen vettek koronavírus elleni vakcinát, ami szerinte lassú és drága volt.

A magyar kormányfő legutóbbi posztjában pedig amiatt panaszkodott, hogy senki sem mondta el nekünk, hogyan lehetne helyettesíteni az orosz gázt.


Orbán Viktor egészen pontosan a következőket írta:

Azt mondták nekem, hogy az orosz gáz rossz. Azt mondták nekem, hogy nem kéne többet venni. De azt senki sem mondta meg nekünk, hogyan lehetne helyettesíteni az orosz gázt. Nem, hogy öt év múlva, hanem már holnap. Működtetnünk kell a gazdaságunkat, ez ilyen egyszerű.

Orbán Viktor a Facebookon a gázársapka ötletét kritizálta, amire kedvenc amerikai zenésze kemény szavakkal reagált egy kommentben. Erről itt olvashatnak bővebben.

Nyitókép: Fischer Zoltán / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Gazdaság#orbán viktor#twitter#gázár#energiapiac#uniós csúcs

Címlapról ajánljuk