Gazdaság

Sarka Kata férjének cége is kapott a szerencsejáték-pénzekből

rtl.hurtl.hu

2022. október 18. 6:51

A Mathias Corvinus Collégium nem utasította vissza a Szerencsejáték Zrt. 5 milliós szponzorpénzét, és Sarka Kata férjének vállalkozása is kapott 40 milliót.

Összesen nettó 70 millió forintot osztott szét szeptemberben a Szerencsejáték Zrt.-hez tartozó leányvállalat a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. – írta a hvg.hu.

A négy kedvezményezett a következő:

  • Netrise Hungary Kft. – 40 millió Ft+Áfa
  • Mathias Corvinus Collegium – 5 millió Ft+Áfa
  • Magyar Állami Operaház – 20 millió Ft+Áfa
  • Herald Europa Kft. – 5 millió Ft+Áfa

Szeptemberben a legtöbbet a Netrise Hungary Kft. kapta, amely az egyik leglátogatottabb magyar női portál, a femcafe.hu kiadója. Egyedüli tulajdonosa Bessenyei István, aki egyebek mellett Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata üzleteiben vett részt, utóbbit feleségül is vette, mostanában pedig az ATV vezérigazgatójával közös bulvárbizniszt visz.

Az MCC-t működtető alapítvány büdzséjében nem számít jelentős tételnek a szeptemberben kapott szponzorpénz, 2021-ben ugyanis csak a korábban az államtól kapott, mintegy 300 milliárd forintot érő Mol- és Richter-részvények osztalékából 11 milliárd forintnyi bevételre tett szert. A tavalyi évet mégis 9 milliárdos veszteséggel zárta, ami az előző évi mínusznak a százhúszszorosa. 

A Magyar Állami Operaház mellett jutott még a Szerencsejáték-cég szeptemberi keretéből a World Press Photo (WPP) kiállítás szervezőjének, a Herald Europa Kft.-nek is. 

Nyitókép: Róka László/MTVA

#Gazdaság#sarka kata#bessenyei istván#szerencsejáték zrt.

Címlapról ajánljuk