Gazdaság

Jó hír a CSOK-osoknak, nem lesz rémisztő a büntetőkamat

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 30. 10:29

A kormány öt százalékban maximálta a büntetés nagyságát. 

Ijesztő helyzetbe kerülhettek volna a jegybanki alapkamat megemelése miatt azok, akik felvették a családi otthonteremtési kedvezményt (CSOK). A szabály az, hogy amennyiben nem teljesülnek a feltételek, az alapkamathoz kötött büntetőkamattal kell visszafizetni a támogatást, ami akár a 65 százalékot is elérhette volna.

A Magyar Közlönyben azonban megjelent egy rendelet, ami öt százalékban maximalizálja az utólagos nem teljesítés esetén fizetendő késedelmi kamatot. A rendelet október elsejétől lép életbe, és azokra is vonatkozik, akik már igénybe vették a támogatást.

Tóth Levente, a Bank360 kommunikációs vezetője júliusban a Reggeliben beszélt arról, hogy a kamatemelések hatására egyre nagyobb az ára annak, ha a CSOK-ot és a babaváró hitelt igénylők nem teljesítik a feltételeket.


Nyitókép: Családi Otthonteremtési Kölcsön igénybevételi pont jelzése a Takarékbank Zrt. a Takarék Csoport országos, univerzális kereskedelmi bankfiók hálózatának egyik tagjának ajtaján a főváros IX. kerületében, a Mátyás utcában. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Gazdaság#csok#támogatás#büntetőkamat

Címlapról ajánljuk