Gazdaság

Dzsudzsák cége a legveszteségesebb, Szalai Ádám az üzleti életben is kiemelkedik a mezőnyből

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 26. 9:04

Az mfor.hu megnézte, miként teljesítenek az egykori és jelenlegi válogatott focisták vállalkozásai, űrjárműgyártástól a húsbaromfiig.

Az mfor.hu nyilvános cégadatok alapján megnézte, hogy az üzleti életben aktív, egykori és jelenlegi válogatott focisták vállalkozásai hogyan teljesítenek a piacon. A legnagyobb nyertes a németeknek álomgólt rúgó Szalai Ádám lett, akinek az OLS-Omega-Laser-Steeltec Kft. nevű cége 906 millió forintra tett szert a tavalyi évben. Gyors ütemben növelte a cég a bevételét, az egy évvel korábbi adatokhoz képest 354 millió forinttal gazdagodott az OLS-Omega-Laser-Steeltec.

A legnagyobb nyereségre mégsem Szalai, hanem Holman Dávid tett szert, az Érsekvadkerti Húsbaromfi Kft.-je által. Ez a cég több magánszemély tulajdonában van, 1991-ben alapították, a társaság pedig nem kevesebb, mint 143,3 milliós profittal zárta a tavalyi évet. A legnagyobb veszteséget Dzsudzsák Balázs cége, a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft. könyvelte el. Tavaly 32,1 millió volt a deficit Dzsudzsák cégénél.

A mindössze 29 éves, jelenleg a szlovák Slovan Bratislavában játszó Holman Dávidé lett a legtőkeerősebb cég, a már említett Érsekvadkerti Húsbaromfi Kft.-ben 377,4 millió forintos tőkével rendelkezik.

A focisták közül Dzsudzsák rendelkezik a legtöbb vállalkozással, 2017 óta működik a korábban említett, sportszerekkel foglalkozó DB7.hu Kft., 2019-ben társtulajdonosa lett a Rába Medical Center Kft.-nek és a Rába Medical Invest Kft.-nek, az előbbi a magánegészségügyben érdekelt, az utóbbi pedig vagyonkezelésre szakosodott. A Rába Medical Center tavaly 162,7 millió forintos árbevételt hozott, ebből 47,1 milliós tiszta profitot értek el. A Rába Medical 22,4 milliós bevételből végül 21,6 milliós veszteséget realizáltak.

Dzsduzsák rendelkezik még egy légi- és űrjárműgyártással foglalkozó vállalkozással, az Első Magyar Léghajógyár Kft.-vel, amellyel szemben még februárban végrehajtást indított a NAV.

Szalai Ádám és Szoboszlai Dominik ebből a közegből is kiemelkedik. A válogatottban az utolsó meccsére készülő Szalai Ádám az OLS-Omega-Laser-Steeltec Kft. mellett birtokol egy 2017-ben létrehozott Szalai Brothers nevű, ingatlan-adásvétellel foglalkozó vállalkozást is, amely tavaly 265,7 milliós árbevételre tett szert. Ezt ráadásul úgy valósították meg, hogy az előző évben még nulla forint bevételük volt. A villámrajtot vett cég 2021-et 119 milliós haszonnal zárta, az mfor,hu cikke megjegyzi, hogy mindezt ráadásul alkalmazottak nélkül érték el.

Szoboszlai Dominik e-sporttal foglalkozó Domination Epsort Kft.-je csak 2020-ban indult, de már egészen szépen kinőtte magát. A több e-sportolót és streamert is leigazolt egyesület az első teljes évében 24 millió forintos bevételre tett szert, ebből 5,56 millió maradt a profit.

 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Gazdaság#focista#Sport#üzlet#dzsudzsák balázs#szalai ádám

Címlapról ajánljuk