Gazdaság

Parragh László: az élet mindig minket igazolt

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 24. 12:07

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a jegybanknak szólt vissza, az MNB ugyanis korábban felszólította Parraghot, hogy ne szóljon bele olyasmikbe, amik meghaladják tudását.

A Népszava szúrta ki, hogy péntek este a HírTV-ben vendégeskedett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy a Magyar Nemzeti Bank korábban élesen kritizálta Parragh nyilatkozatait. Konkrétan ezt írták:

A jegybank felszólítja Parragh Lászlót, hogy fejezze be a monetáris politikával és magyar gazdasággal kapcsolatos megalapozatlan, téves és káros nyilatkozatait.

A közlemény azzal folytatódott, hogy a kamarai elnök „felelőtlen, szakmailag hibás” kijelentései és „megalapozatlan jóslatai” sokszor már eddig is csak arra voltak jók, hogy növeljék a bizonytalanságot a piacon, és félretájékoztassák az embereket, de a „legújabb kijelentései már egyértelműen átlépik az észszerűség határait”.

Hát a nemzeti bankkal nekünk sok vitánk volt már a gazdaságpolitikai folyamatok tekintetében eddig az élet mindig minket igazolt. Szerintem bízzuk a gazdaságtörténetre a választ

reagált a HírTV-ben a jegybank kritikáira Parragh László.

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI

#Gazdaság#parragh lászló#magyar nemzeti bank#kritika#kamara

Címlapról ajánljuk