Gazdaság

Nemcsak Sarka Kata, de Sarka férjének cége is elképesztő eredményeket produkált

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 22. 8:49

Olyan eredményesek, hogy azt senki nem képes utánuk csinálni.

Mint arról beszámoltunk, hatalmas árbevétel és nyereség után hatalmas osztalékot fizetett Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília cége, a Top News Hungary Kft. amely a twn.hu bulvárportált üzemelteti.

A vállalat 2021-es nyeresége 1,33 milliárd forint lett, amelyet teljes egészében kivettek osztalékként, sőt még a 27,4 millió forintos eredménytartalékból is kivettek 10,88 millió forintot. 

A cég által működtetett twn.hu nevű hírszájt a legjobb eredményt májusban 24-én érte el, akkor a 120. legolvasottabb portál volt Magyarországon.

Ám ez semmi, Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília bulvárlapjánál is van sikeresebb cég a piacon: ez pedig nem más, mint Sarka Kata férjének médiacége, az AC News Kft, írja az mfor.hu.

A cég, amely Sarka férje, Bessenyei István 95 százalékos tulajdonában van, az acnews.hu és a pepitamagazin.hu kiadója. 

A kft 2021-ben 1,16 milliárd forintos bevételre tett szert, melyből 1,01 milliárdos tiszta profit maradt. Ez pedig még a Top News-nál is nagyobb, 87,3 százalékos profitrátát jelent. És mindezt négy alkalmazottal sikerült elérni.

A nyereségből 725,8 millió forintot Bessenyei fel is vett.

Az mfor.hu megjegyzi: ezt a hihetleten eredményt még a Top News Hungary által üzemeltetett oldalnál is kisebb oldalakkal sikerült elérni. Míg a twn.hu napi 10-30 ezer közötti látogatószámmal rendelkezik a Gemius adatai alapján, addig az acnews-t még csak nem is méri az oldal. 

Nyitókép: Balogh Zoltán / MTI

 

#Gazdaság#sarka kata#rogán-gaál cecília#bessenyei istván#média#profit#nyereség

Címlapról ajánljuk