Gazdaság

Veszteségesek Tiborcz István luxusszállói

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 5. 6:42

A turai kastély bevételei ugyan nőttek, de sokkal több lett a kiadás is. A tarcali hotelnél viszont még az árbevétel is kevesebb lett az egy évvel korábbihoz képest.

Megérezték a koronavírus-járvány hatásait a Tiborcz Istvánhoz köthető ötcsillagos luxusszállodák, a turai kastélyt, valamint a tarcali hotelt működtető cég is veszteséges lett – írta az mfor.hu

A lap összesítése szerint a Botaniq Turai Kastélyt üzemeltető TRA Real Estates Kft.-nek ugyan jóval több lett az árbevétele (a tavalyelőtti 122 millió forint után 1,2 milliárd forint), de a kiadások is jelentősen emelkedtek. 

Ennek következtében 426 millió forintos mínusszal zárta az évet a cég a korábbi 237 milliós veszteség után. 

A céget ráadásul jelentős hitel is terheli, az összesen 7,7 milliárd forintnyi adósságból 5,3 milliárd forint az anyavállalattal, vagyis a BDPST Zrt.-vel szemben fennálló tartozás.

A tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa-t a Témadesign Kft. üzemelteti, ennél a vállaltnál még rosszabbul alakultak a számok. Nemcsak, hogy nem sikerült a turai kastélyszállóhoz hasonló mértékben növelni a bevételeket, de még kisebb csökkenés is történt: a tavalyelőtti 333,5 millió után 327,8 milliót könyveltek el tavaly.

A kiadások ugyanakkor tovább nőttek, így a cég végeredményben 172,3 millió forintos veszteséget könyvelt el az előző évi 103 millió forintos mínusz után. 

Nyitókép: A tarcali Andrássy Rezidencia szálloda épülete még 2013-ban – Fotó: Balázs Attila/MTI

#Gazdaság#tiborcz istván#szálloda#veszteség#turai kastély#tarcali hotel

Címlapról ajánljuk