Gazdaság

Pataky Attila vállalkozását 141 millió forinttal támogatja az állami lottócég

rtl.hurtl.hu

2022. június 20. 18:14

Demjén Ferenc és az Ismerős Arcok basszusgitárosa cégeinek is jutott támogatás a CÖF-CÖKA mellett.

Jaj nemzedékem, olyan jó, hogy boldogulni látlak,
Sikerüljön minden, mint a Pataky Attilának

– énekli Lovasi András az Aki szeretne visszajönni című dalban.

Az Edda énekesének cége, a P. Management Kft. 141,7 millió forintot kapott a Szerencsejáték Zrt. leányvállalatától, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft.-től, ami „közösségi, társadalmi tevékenységeket” támogat az állami lottócég bevételéből. 

A hvg.hu cikke szerint Pataky Attila vállalkozása az előadóművészeket sújtó koronavírus-járvány ellenére is sikeres: a 2020-as 72 millió forintos árbevételét tavaly 327 millióra növelte, 268 ezer forintos veszteségét pedig 61 milliós nyereségre fordította. A cég tavaly 78,7 milliót kapott a Szerencsejáték Service Kft.-től.

A Szerencsejáték Zrt. leányvállalata az idei év első négy hónapjában csaknem egymilliárd forintot osztott szét. A legtöbb pénzt, 230 millió forintot a Hightide23 Kft. kapta, amiről annyit lehet tudni, hogy tavaly augusztusban lett egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője Weöres Szabolcs profi vitorlázó, egy nyilatkozata alapján pedig versenyhajó megvásárlására kapott támogatást.

A második legmagasabb támogatási összeg Pataky Attilánál kötött ki, a harmadik legnagyobb összeget, 70 millió forintot pedig a CÖF mögött álló, a Békemeneteket szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány kapta, ami tavaly 252 millió forintos nyereséget ért el.

A támogatottak között van a dartsversenyt szervező Darts Event Kft. (50 millió forint) és a budaörsi repteret üzemeltető Aeroglobe Kft. (35 millió forint), amelynek tulajdonosaihoz kötődik a FLY-COOP Kft. is, ami Rogán Antal minisztert és volt feleségét, Rogán Cecíliát helikoptereztette 2016-ban. 30 milliót kapott a Demjén Ferenc tulajdonában álló Rózsa Records Kft., 25 milliót pedig az Ismerős Arcok basszusgitárosának Hangos Szó Kft. nevű cége.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

#Gazdaság#szerencsejáték zrt.#pataky attila#demjén ferenc#ismerős arcok#támogatás#cöf

Címlapról ajánljuk