Gazdaság

Nem tervezi bezárni magyarországi benzinkútjait és biztosítja az üzemanyag-ellátást az OMV

rtl.hurtl.hu

2022. június 4. 20:37

Cáfolta az osztrák olajcég, hogy olajfinomítója ideiglenes bezárása súlyos ellátási gondokhoz vezetne.

2022. június 3-án a schwechati finomító nyersolaj-desztillációs egységében komoly kár keletkezett a karbantartási folyamat lezárásának részeként elvégzett, jogszabályban előírt víznyomáspróba során

– közölte az RTL Híradó megkeresésére az osztrák OMV. Az olajtársaság azokra a hírekre reagált, amelyek szerint bezárják magyarországi kútjaikat, továbbá a finomítójuk károsodása miatt üzemanyag-ellátási problémák keletkezhetnek Magyarországon is.

A cég szerint az esemény következtében hosszabb javítási munkálatokra számítanak, melynek pontos időtartamát jelenleg nem lehet megbecsülni. Az OMV munkatársai folyamatosan elemzik az üzemben bekövetkezett károkat és az ebből eredő lehetséges korlátozásokat a termelésben, illetve a termékellátásban.

A finomító egyes területei továbbra is üzemelhetnek, és „az OMV saját termékkészletei és az Osztrák Köztársaság üzemanyagtartalékainak felszabadítása lehetővé teszi a vállalat számára, hogy alternatívákat találjon az ellátás biztosítására”.

Az OMV közleménye azt is leszögezte, hogy nem tervezik a töltőállomások bezárását sem Magyarországon, sem más országokban, és mindent megtesznek az ellátás fenntartása érdekében.

Nyitókép: omw.hu

#Gazdaság#omw#benzin#benzinkút

Címlapról ajánljuk