Gazdaság

Az üzemanyaghiány bekopogtatott a Mészáros utcába

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 10:47

Hasonlót tapasztalt? Ossza meg velünk!

Úgy tűnik, az üzemanyaghiány betette a lábát a budapesti Mészáros utcába: munkatársunkat szerda reggel ez a kép fogadta:

Kérdéseinket elküldtük a Shell Magyarországnak. 

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint hosszú távon fenntarthatatlan, hogy a normál piaci ár helyett 480 forintért adják az üzemanyagot, a jogszabály kaotikus állapotokat idézett elő a határ menti töltőállomásokon. A nyár végére súlyos problémák is lehetnek az üzemanyag-ellátásban itthon, erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat. 

A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke, Egri Gábor pedig a szerdai Reggeliben fejtette ki, milyen atrocitások érik a benzinkutasokat – rendőrt hívnak rájuk, megrongálják a kútoszlopokat a kettős árképzéssel szembesülő vásárlók. Megjelentek az olcsón beszerzett üzemanyagot reexportáló nepperek is – számolt be.

Nem tudott tankolni? Valamilyen anomáliát észlelt? Ha van egy jó képe, videója, küldje el nekünk az online@rtl.hu címre!

Az RTL Híradó mutatta be annak a nézőnek a történetét, akinek csak a sokadik benzinkúton sikerült tankolnia. Grád Ottó szerint nincs egyedül, ennek oka pedig az, hogy ismét ellátási gondok vannak. A hatósági ár miatt ugyanis több cég nem szállít elég üzemanyagot Magyarországra, hogy így csökkentse a veszteségeit. Az RTL Híradó ebben az ügyben hiába kereste a kormányt. A riportot itt nézheti meg:


Nyitókép: rtl.hu

#Gazdaság#üzemanyag#benzin#shell

Címlapról ajánljuk