Gazdaság

4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a pénzügyminiszter

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 27. 9:22

Varga Mihály Facebookon jelentette be, hogy átadta a 2023-as költségvetés tervezetét a Költségvetési Tanácsnak véleményezésre.

Facebookos posztban és kommentben tett bejelentést pénteken Varga Mihály pénzügyminiszter arról, hogy elkészült a 2023-as év költségvetési tervezete, és hogy már át is adták azt a Költségvetési Tanácsnak véleményezésre.

Varga Mihály szerint a jövő évi költségvetés tervét úgy állították össze, hogy a magyar gazdaság válságálló legyen. „Ezért a költségvetési hiányt 3,5%-ra, az államadósság szintjét 73,8%-ra javítjuk jövőre” – közölte a pénzügyminiszter.

Varga Mihály saját posztjához hozzáfűzött kommentjében azt írta, hogy

a magyar gazdaság növekedése 2023-ban elérheti a 4,1-ot.

Varga Mihály végezetül megismételte Orbán Viktor szerdai bejelentését, ami szerint a kormány létrehoz egy rezsivédelmi és egy honvédelmi alapot, hogy ezzel ellensúlyozzák az ukrajnai háború, a brüsszeli szankciók és az elszálló energiaárak hatásait.

Nyitókép: Varga Mihály pénzügyminiszter-jelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén az Országházban, 2022. május 19-én – Fotó: Kovács Tamás/MTI

#Gazdaság#varga mihály#pénzügyminiszter#költségvetés

Címlapról ajánljuk