Gazdaság

Gyengén muzsikálnak Gyurcsányék cégei

rtl.hurtl.hu

2022. május 20. 9:40

Veszteséget hoztak össze. Aggódni azért nem kell.

Sok más céggel ellentétben a Gyurcsány család tulajdonában lévő két cég a május 31-i határidő előtt leadta éves beszámolóját a 2021-es évről, az Mfor.hu ennek alapján írta meg, hogy

  • a Dobrev Klára nevén lévő Altus Befektetési Zrt.-nek tavaly nem volt értékesítésből származó árbevétele. Egy évvel korábban 2,2 millió forintot tudtak elkönyvelni, ami exportértékesítésből származott. Ezzel párhuzamosan egyéb bevételhez sem jutott a társaság. Végül 4,6 millió forintos veszteséggel zárta a 2021-es évet az Altus Befektetési Zrt. Egy évvel korábban még ennél is nagyobb, 9,1 milliós volt a mínusz. 
  • A család másik cége, az Altus Portfólió Kft. vagyonkezeléssel foglalkozik, így értékesítésből egy forint árbevétele nem származott. Így volt ez egyébként a korábbi években is. Tavaly azonban a korábbi 21,2 millió forintos egyéb árbevétel ezer forintra zuhant. A cégnek egyébként egyetlen alkalmazottja van, a cég ügyvezetője, a Gyurcsány házaspár gyermeke, Gyurcsány Tamás, akinek még 2019-ben adták át az irányítást a szülők. Végeredményben 18,1 millió forintos veszteséget könyveltek el az előző évi 12,7 milliós nyereséggel szemben.

A lap feleleveníti: évekkel ezelőtt, például 2016-ban még 1,3 milliárdos osztalékot termelt az Altus Portfólió Kft. Akkor a többi érdekeltség eladásából származó jövedelem folyt át a vállalkozáson. A Gyurcsány-házaspárnak a 2021-es év 22,7 milliós forintos veszteséget hozott a vállalkozások révén. 

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI

#Gazdaság#gyurcsány ferenc#dobrev klára#altus

Címlapról ajánljuk