Gazdaság

Ötezer forintnál drágább ajándékokat vennének húsvétra a gyerekeknek a magyar családok

Mohos MátéMohos Máté

2022. április 13. 15:35

A szülők és a nagyszülők nagy része is erről adott számot.

Magyarországon idén húsvétkor a nagyszülők és a szülők többsége 5000 forintnál többet költene ajándékra gyermekenként – derül ki a REGIO Játékkereskedelmi Kft. friss, online felméréséből, amelyet szerdán juttattak el az MTI-nek.

A cég április elején lezajlott kutatásában 3789, 14 év alatti gyermeket nevelő szülő, nagyszülő vett részt. A szülőktől és nagyszülőktől a legtöbb gyermek édességet, játékot vagy mesekönyvet kap.

A megkérdezett családok 40 százaléka a hagyományos bolti vásárlás mellett online is választ ajándékot, míg 25 százalékuk csak a játékboltokban, 20 százalékuk pedig kizárólag hipermarketben vásárol az ünnepre.

A közleményben Gyaraki Dávid, a vállalat marketingvezetője kifejtette, a játékpiacon a kiemelt húsvéti időszakban 1-2 hét alatt az éves forgalom 6 százaléka teljesül áruházaikban és 5 százaléka online. Az értékesítési hullám az ünnep előtti utolsó napokban csúcsosodik ki: az átlagos kosárértékük online bruttó 11 500 forint, bolti beszerzésnél bruttó 8170 forint.

Korábban az RTL Híradó arról tudósított: A drágulás miatt jóval többe kerül az idei húsvét a tavalyinál, az emberek ennek ellenére az ünnepi hozzávalókon sem spórolnak. Arra viszont jobban odafigyelnek, hogy miből mennyit vesznek, hogy kevesebb legyen a maradék. A pazarlás visszafogására a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal külön is figyelmeztet, és tippeket is adnak. 

Nyitókép: Getty Images

#Gazdaság#húsvét#ajándék#Játék#gyerek#drágulás#infláció

Címlapról ajánljuk