Gazdaság

Tiborcz István nővére 101,9 millió forint agrártámogatással indította az évet

Kovács-Angel MariannaKovács-Angel Marianna

2022. február 24. 13:14

A Tiborcz család eddig több mint 1,1 milliárd forinthoz jutott a Vidékfejlesztési Programból.

Januárban 101,9 millió forint agrártámogatást kapott a Videkfejlesztési Programban Tiborcz István nővére, Tiborcz Eszter – derül ki a támogatásokat részletező honlapról

Az összeg a Fejér megyei Nadapra érkezett, a 24.hu korábbi cikke szerint tavaly itt alapított mezőgazdasági céget a miniszterelnök vejének nővére, majd nem sokkal később a miniszterelnök nászasszonya is beszállt az üzletbe. 

Forrás: palyazat.gov.hu


Tiborcz Eszter kérdésünkre közölte: 2021.11.22-én nyújtotta be pályázatát a VP4-11.1.1.-11.2.1.-21  Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása című pályázati felhívásra, 

azonban nincs tudomásom a pályázatok elbírálásának eredményét illetően, így arról sincs tudomásom, hogy a beadott pályázatom elfogadásra került-e vagy sem.

Tiborcz Eszter korábban arról nyilatkozott, hogy több mint két évtizede dolgozik főállású mezőgazdasági vállalkozóként. Orbán Ráhel sógornője 2012-ben 157 hektár bicskei föld bérleti jogát szerezte meg az állami földbérleti pályázatokon, majd 2015-ben az állami földárveréseken Mányon vett meg 167 millió forintért 166,1 hektár földet. A bevásárlásban az ekkor részben állami kézben lévő  – mára lassan Tiborcz István érdekeltségébe kerülő – Gránit Bank segített egy 167 milliós kölcsönnel.

A Magyar Államkincstár mezőgazdasági kifizetésekre vonatkozó adatai szerint 2021-ben

  • Tiborcz Eszter összesen 40,3 millió;
  • Tiborcz István 42,3 millió;
  • testvérük, Tiborcz Péter 1,1 millió;
  • édesapjuk, dr. Tiborcz Sándor István összesen 25,9 millió forinthoz jutott.

Ezek az összegek eltörpülnek az uniós támogatásokhoz képest. Év végén dr. Tiborcz Sándor 687,9 millió forintot nyert erdősítésre, ezzel együtt, összesen 20 kifizetéssel ő és két gyermeke, Tiborcz István és Tiborcz Eszter összesen 1 milliárd 159 millió forinthoz jutottak a Vidékfejlesztési Programból.

Tiborcz István és családja tavaly ősszel a spanyolországi Marbellára költözött, később azonban közölték, csak átmenetileg. 


Nyitókép: Orbán Viktor / Facebook

 

#Gazdaság#tiborcz istván#tiborcz eszter#támogatás

Címlapról ajánljuk