Gazdaság

Tiborcz István banktulajdonos lesz

rtl.hurtl.hu

2021. december 30. 11:27

Megveszi a Gránit Bank többségi tulajdonrészét.

A Telex a BDPST Zrt. bejelentése alapján írta meg, hogy a miniszterelnök veje, Tiborcz István által tulajdonolt és irányított cég szerződést írt alá a Gránit Bank Zrt. 57 százalékos tulajdonosának megvásárlásáról. A BDPST az E.P.M. Tanácsadó Kft. döntő többségét veszi meg, ez a cég eddig Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatójának a 100 százalékos tulajdonában állt, aki ezen keresztül birtokolt 57 százaléknyi Gránit-részvényt, de ennél még nagyobb is volt a szavazati aránya a közgyűléseken.

A BDPST Zrt. benyújtotta a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet a Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB), az elbírálás folyamatban van. Tiborcz a kiadott közlemény szerint pénzügyi befektető lesz, hosszú távra invesztált és tőkeemelést is tervez.

Hegedüs Éva a Gránit Bank vezetője a Telexnek azt mondta: kedvező ajánlatot kapott, amivel élt, de továbbra is a bank vezetésére fog koncentrálni. A BDPST bejelentése után a Gránit Bank is kiadott egy közleményt, eszerint

„Az új befektető tulajdonszerzése mellett a Gránit Bank közgyűlése döntött, egy új 16.7 milliárd forintos Munkavállalói Résztulajdonosi Programról (MRP), amely egyfelől erősíti a kulcsmunkavállalók érdekeltségét a részvényesi érték növelésében, másfelől jelentősen bővíti a bank tőkéjét, ennek eredményeként a bank saját tőkéje 40 milliárd forint felé emelkedik.”

Nyitókép: Orbán Viktor / Facebook

#Gazdaság#tiborcz istván#gránit bank#bdpst zrt.#orbán viktor

Címlapról ajánljuk