Gazdaság

Nem lehet tudni, ki üzemelteti a 116 milliárdért épült MVM Dome-ot

rtl.hurtl.hu

2022. január 27. 9:24

Az arénának még működő honlapja sincsen. 

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy ki (vagy melyik cég) fogja üzemeltetni az ország legnagyobb fedett csarnokát, a 22 022 néző befogadására alkalmas MVM Dome-ot – írta meg a Népszava

A lap felidézi, hogy a csarnok a jelenlegi információk szerint 116 milliárd forintba került. Az ár a kivitelező Market Zrt. pályázata szerint a lehető legolcsóbb volt, ugyanis a legkisebb ajánlattal nyert: ez akkor bruttó 99,97 milliárd forint volt. Azt egyelőre nem tudni, hogy a teljes egészében állami forrásból felépült csarnok akkor ennyivel drágult a kivitelezés két éve alatt, vagy ebben már benne vannak-e a korábbi költségek. A kormánynak ugyanis első lépésként 

csaknem 14 milliárd forintért kellett visszavásárolnia a telket attól az ingatlanforgalmazótól, amelyhez a IX. kerület előző, még fideszes vezetésétől került a terület, és a tervezés is egymilliárdos tétel volt.

A Népszava öt intézményt, céget keresett meg, négy egyértelmű választ adott arra a kérdésre, hogy ők üzemeltetik-e Magyarország legnagyobb fedett csarnokát. A Ferencváros Groupama Arénáját üzemeltető Sportfive, a névadó Magyar Villamos Művek, a kivitelező Market Építő Zrt. és a a BMSK Sport Közhasznú Nonprofit Kft. is azt írta: nem ők üzemeltetik az MVM Dome-ot. Utóbbi azt javasolta a Népszavának, hogy forduljanak a BMSK Zrt.-hez, azonban az két megkeresés után sem válaszolt a lapnak.  

Az MVM Dome-nak nincs honlapja sem, egy szimpla hivatkozás közli, hogy az oldal fejlesztés alatt áll. Az arénában jelenleg a férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőinél tartanak, az éremosztó mérkőzések a hétvégén lesznek.

Nyitókép: Róka László / MTVA / MTI

#Gazdaság#mvm dome#market építő zrt.#bmsk zrt.

Címlapról ajánljuk