Gazdaság

Jelentősen drágulhatnak a budapesti fürdőbelépők

rtl.hurtl.hu

2022. január 22. 9:57

A főként budapestiek által látogatott fürdők esetében 8,7 százalékos lehet a drágulás. 

A tervek szerint az év második felében 8,7 százalékkal emelik a belépőjegyek árát azokban a fürdőkben, ahol főként budapesti vendégkör fordul meg. A nemzetközi turizmusban érintett fürdők esetében 20 százalékos áremelés várható – írta a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. (BGYH) éves terve alapján a napi.hu.

A cég azt írta, a rezsiköltségek és a bérköltségek emelkedése teszi szükségessé az áremelést,

de a társaság állítása szerint a belépők még így is 30 százalékkal olcsóbbak lesznek a nemzetközi átlaghoz képest.

A BGYH eredményes működéséhez a 2020-2021-es 1,5-1,7 milliós vendégszámot idén 3 milliósra kellene növelni, amely 70 százalékkal haladja meg a 2021-es forgalmat, de 60 százalékkal kevesebb a 2019-esnél. Ez azonban a cég szerint csak akkor sikerülhet, ha nem lesz újabb járványhullám. A 2020 márciusa és 

2021 vége között eltelt 21 hónapban a fürdők 8,5 hónapot voltak zárva, a vendégforgalom 6,8 millió fővel csökkent, a nettó bevételkiesés pedig meghaladt a 24 milliárd forintot. 

A tervek szerint a legnépszerűbb fürdőt, a Széchenyit rendezvényhelyszínként próbálják meg hasznosítani a „klasszikus” üzemidőn kívül. A Széchenyiben és a Lukácsban Private Medical SPA ágazat beindítását tervezik, az idén megnyíló Rác fürdőben pedig olyan prémium szolgáltatásokat kínálnak majd, amelyek jelenleg egy másik fürdőben sem érhetők el.

Nyitókép: Kovács Tamás/MTI

#Gazdaság#fürdő#belépő#budapest gyógyfürdői és hévizei zrt#drágulás#járvány

Címlapról ajánljuk