Gazdaság

Bezuhant az óvszereladás a járvány alatt

rtl.hurtl.hu

2022. január 11. 9:02

Pedig a pandémia kezdetén sokan még óvszerhiánytól is tartottak.

Bekövetkezett, amire nem sokan fogadtak a világjárvány kezdetén, meredeken zuhantak az elmúlt két évben a Föld legnagyobb óvszergyártójának eladásai, írta meg a Business Insider. 2020 óta a Karex 40 százalékkal kevesebb óvszert tudott értékesíteni, noha a cég vezetése, valamint elemzők is arra számítottak, hogy az otthon töltött időt sokan szexszel vészelik át.

Úgy tűnik azonban, hogy az ilyesfajta fogamzásgátlásnak inkább a társadalmi kapcsolatokhoz van köze. Legalábbis az adatokból kitűnik, hogy a forgalom akkor kezdett visszaesni, amikor a világ országai bezáratták a szállodákat és a moteleket. Ez nem csak az alkalmi együttléteket nehezítette meg, de a szexiparra is komoly hatást gyakorolt, ráadásul ott a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat is be kellett tartani.

Ugyanakkor az utolsó döfést a kormányzati óvszerosztó programok leállítása jelentette.

Az óvszerek nagy részét világszerte a kormányok terjesztik, amelyek a COVID-19 alatt jelentősen csökkentették ezt a tevékenységet – közölte a Karex elnöke.

Bár az elmúlt hetekben némi javulás látszik az óvszereladásokon, a cég 2020-ben, először azóta, hogy tőzsdére vonult, veszteséggel zárt.

Nyitókép: Indiai katona beszélget egy óvszer jelmezbe öltözött szociális munkással egy kalkuttai buszpályaudvaron 2002. december 1-jén – Fotó: Desakaljan Csowdury / MTI FOTÓ / EPA / AFP / DESAKALJAN CSOWDURY

#Gazdaság#koronavírs#óvszer#szexipar

Címlapról ajánljuk