Forró nyomon

Leülte, bezáratta, feltalálta, ellopta

rtl.hurtl.hu

2013. november 27. 19:46

Hadas Kriszta elkísérte Tóth urat a zárkába, aki inkább leülte a szerinte igazságtalan 10 ezer forintos büntetést, minthogy kifizesse. Aztán kilátogatunk a Négy Tigris piacra, megnézzük, most mi a helyzet. Bemutatjuk Ács Lászlót is, aki találmányaival átvert egy egész falut, végül a falopások miértje után nyomozunk.

Tóth úr leülte

Tóth Dániel, a 45 éves erdőkertesi ötgyerekes angoltanár egy márciusi napon, miután a szomszéd településen, Veresegyházán kitette az autóból a gyerekeit az óvodánál, iskolánál, a feleségét pedig a munkahelyén, pár száz méterrel odébb leparkolt. Kiszállt az autóból, egyből odalépett hozzá két rendőr. Igazoltatták. Nem volt nála a forgalmija, mert a feleségénél felejtette. De a rendőrök nem engedték, hogy az asszony odavigye, hogy bebizonyíthassa, övé az autó. Szó szót követett, egyre hangosabbat, a tanár pedig egyre kevésbé értette, miért nem megértőbbek vele, hiszen nem követett el semmi komoly vétséget, nem parkolt tilosban, nem akadályozta a forgalmat, nem hajtott gyorsabban a megengedettnél. Így aztán nem fizette ki a 10 ezer forintos bírságot. Úgy döntött, leüli, Baracskán. Néhány nappal ezelőtt, a kiadott időpontban, november 25-én jelentkezett is, megkapta az azonosító számát, ő lett a H 9356-os rab, és bevonult, Hadas Kriszta pedig elkísérte. Tóth úr a szabaduló zárkában nyolcadmagával töltötte az éjszakát. Ette a börtönebédet, a börtönvacsorát. Másnap hajnali ötkor pedig a szabaduló fegyencjárattal, kezében kis táskájával, az ünneplő zakójában vacogva lett újra szabad ember.

Négy Tigris

A múlt héten megpróbálták bezárni a Józsefvárosi Négy Tigris piacot. Nem sikerült. Azt mondják, itt senki nincs biztonságban, a vevőket becsapják, és volt itt már több bűncselekmény is. A terület a MÁV-é, az önkormányzat pedig másra akarja használni, a több mint négymilliárd forintos beruházás tervei már készen is vannak. Nem tudni, miért akarták kikapcsolni a vizet, az áramot, azt remélve ettől, hogy az árusok hazamennek. Nem mentek. A sportcentrum és kulturális központ terveiről az üzemeltető cég hivatalosan nem tud, szerintük a piacot nem lehet csak úgy megszűntetni, és különben is, a területen maradna hely számukra is. Hiába eltökélt a MÁV és az önkormányzat. Az ott lévők, és a vevők 13 éve hallgatják, hogy megszűnik a piac, már nem hisznek senkinek. Az üzemeltető cég fizeti az 500 milliós bérleti díjat, nem értik, hogy a beruházás kezdetéig miért kellene bezárniuk, hisz a kispénzű emberek csak a piacokon tudnak például karácsonyi ajándékokat vásárolni. Zoknit, cipőt, zenélős játékokat. De az is igaz, hogy ezek mellett sokkolót, hamis diákmatricát, és számlát is lehet kapni.

Áramfejlesztő és házőrző béka

Egy férfi, Ács László kitalált magáról egy történetet: gazdag vállalkozónak, feltalálónak adta ki magát Bokodon, akinek jó kapcsolatai vannak, és aki egy olyan gépen dolgozik, ami a semmiből fejleszt áramot. El is kezdte szerelni a szerkezetet, amely ugyan soha nem működött, de a falubeliek elhitték, hogy egyszer majd fog. Azt remélték, a híres feltaláló fényárba borítja a települést, a lakókat pedig mesés vagyonhoz juttatja. Egyre többen és többen beszálltak a találmány finanszírozásában, fizették a drága alkatrészeket, és komolyan bíztak abban, hogy visszakapják, amit befektettek, mert a feltalálónak egyszer milliókat fizet majd valaki a gépért, és kamatostul kapják vissza a kölcsönt. Csakhogy a gép nem indult be, a feltaláló meg – milyen meglepő - eltűnt a falubeliek pénzével, akik nem csak a csodamasinába, hanem a férfi egy másik találmányába, a házőrző békába is befektettek. Riporterünk végül megtalálta Ács Lászlót, aki azt állítja, az áramfejlesztője után már Svájcban is érdeklődnek.

Elhordott erdők


Amikor hirtelen hideg lesz, szinte minden nap hallani a híradásokban arról, hogyan értek falopáson valakit. Néhány napja Szendrőn két gyereket, és egy majdnem-gyereket értek tetten, verekedéssé fajult a dolog, persze megjelentek felnőttek is, a végén már nem lehettet tudni, hogy a rokonságból ki védi a gyerekeket, és ki támadja a rend őreit. Szóval fát lopni csúnya dolog. Büntetendő és tilos. De hideg van, és aki fázik, biztos gondol erre is, de még sokkal erősebb benne a vágy, hogy ne fagyjon meg. Pláne a gyereke. Van, ahol az önkormányzat oszt tűzifát. Két hétre valót. Ez azt jelenti, hogy karácsonyra már elfogy. De van, ahol nem is osztanak, mert azt mondják, úgyis eladja, aki kapná. Mondjuk, mert inkább fázik, mint éhezik. Így aztán – és bármilyen meglepő, tényleg ezért döntenek így - inkább ne kapjon. De találtunk olyan települést is, ahol a faritkításokból származó gallyakat inkább elégettetik a közmunkásokkal.

Részletek a Forró nyomonban, szombaton 19:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk