Forró nyomon

Csellengők, új drog, trafikrablások

rtl.hurtl.hu

2013. szeptember 1. 18:19

Elmentünk Piliscsévre, hogy kiderítsük, miért szökött meg a két tinilány egy idősebb férfival, aztán egy apa elmeséli, hogyan halt meg fia az új dizájner drogtól. Végül megmutatjuk a legelképesztőbb trafikrablásokat is.

Terhesség, szülés, szökés 14 évesen

A 14 éves Szandra, és 11 éves kishuga Angéla, világgá mentek. De nem egyedül vágtak neki a nagy útnak. Egy közelben lakó férfivel tűntek el, aki nem mellesleg 33 éves. Kilenc nap múlva, egy párkányi bolt előtt találták meg őket a rendőrök. A férfit letartóztatták. Aztán ahogy múltak a napok, egyre több dolog derült ki a kallódó gyerekekről és a férfiről is. A híradások arról szóltak, hogy László kóborlásuk alatt Pilismaróton megvert és kifosztott egy idős asszonyt, mindeközben a lányok egy padon üldögélve vártak. Aztán az is napvilágot látott, hogy a nagyobbik lány, Szandra nemrég szült, és a falubeli pletykák szerint László az apa. Elmentünk Piliscsévre a lányok otthonába, ahol az anya azt mondta, ők igenis beszélgettek a gyerekekkel. Korábban mindenről tudtak, csak arról az egyről, a terhességről nem. De körbejártuk az illetékes hivatalokat is, és azt tapasztaltuk, hogy a polgármester és a gyermekvédelmi szolgálat is már évekkel ezelőtt, a maguk módján, segíteni próbáltak a családon. Erre ösztönözték a gyámügyeseket is. De valahogy, - ahogy mondani szokták - a sok bába közt, elveszett a gyerek. Pontosabban a gyerekek. A lányok úgy lettek kiskamaszok, hogy talán az volt nekik a természetes, hogy anya részeg, hogy nincs fűtés, hogy nincs mit enni, vagy hogy az apukájuk barátja felnőtt nőként bánik a nagyobbikkal.

Új, gyilkos drog a piacon!

A Serotoninak „becézett”, úgynevezett designer drogot nyár elejéig nem tiltották be. Ugyanúgy hozzá lehetett jutni, mint bármelyik másikhoz, a fehér por, vagy a tabletta nem igazán különbözik a többi hasonlótól. Csak éppen az epilepsziához hasonló rángógörcsöt okoz, és pillanatok alatt 43-45 fokra forrósodik fel tőle a szervezet, szinte elég. Rövid idő alatt öt fiatalember halt bele Magyarországon abba, hogy kipróbálta. Tehát rendkívül veszélyes. Az öt fiatalember az ország különböző részein élt, nem ismerték egymást, feltehetően nem ugyanattól a dealertől szerezték a drogot. Mindegyikük családja elzárkózott attól, hogy Önöknek is elmondja, hogy történt a tragédia. Az egyik édesapa, Balla Sándor aztán mégis vállalta, hogy félreteszi a fájdalmát, és elmeséli önöknek – talán tanulságul, talán elrettentésül - hogyan halt meg a 18 éves fia.

Nem bírták tovább


Az úgynevezett szülés utáni depresszió valami olyasmi, amivel minden kismamát riogatnak, de módszerről, ami segítene abban, hogy elkerülhető legyen, alig hallani. Arra sincs recept, hogy miképp lábaljanak ki belőle azok a nők, akik a kisbabájukkal ilyenkor teljesen egyedül vannak, mert a gyerek apja már régen lelépett. Két fiatal nőt, két anyát mutatunk be Önöknek. Történetük csak részben hasonló. Hasonló a tébolyodott kétségbeesés, a talán pillanatnyi elmezavar, és hasonló, hogy mindketten azzal a tudattal élnek, hogy olyat tettek a gyerekeikkel és magukkal, amit sosem bocsájtanak meg maguknak. Mindketten diplomások. Melinda családjában a két kisfiú mellé született még két gyerek, ikrek, miközben a férj alig volt otthon. Aztán persze kiderült, hogy miért, hogy kivel tölti az éjszakákat, úgyhogy az asszony a négy gyerekkel hazaköltözött a szüleihez. A másik fiatal nő, Noémi már szakított a férfivel, és ő is hazaköltözött. Már a szülői házban élt, amikor megtudta, hogy gyereke lesz. 13 hónapos volt a kisfia, amikor – ahogy mondja -, elborult az agya. Vajon mivel magyarázható, hogy el lehet jutni idáig? És mi lesz a kicsikkel, akiket mindkét esetben a nagyszülők nevelnek?

Trafikrablások


Mióta újfajta dohányboltjaink vannak nekünk, azóta könnyebb dolguk van a rablóknak. Mivel a jogszabály szerint a trafikok kirakatát a kiskorúak védelmében átláthatatlanná kellett tenni, a boltos nem lát ki, a járókelő nem lát be. Így aztán az utcáról senki sem észlelheti, ha bent éppen fegyvert fognak a boltosra, aki pedig azt nem láthatja, ki készül belépni a trafikjába. Nem tud felkészülni a veszélyre. Trafikot rabolni tehát mostanában könnyebb, és mivel az áru könnyen elvihető, a feketepiacon jól és gyorsan értékesíthető, ráadásul készpénz is elég sok van a kasszában. Megmutatjuk a legelképesztőbb rablásokat. A hasoncsúszós, és boltost térdelve elkapó módszert, és megtudhatják, mi is a dohányboltosok öt pontja.


Részletek a Forró nyomonban, szombaton 19:00-kor!


Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk