Forró nyomon

Múmia, bűz, csaló

rtl.hurtl.hu

2013. augusztus 29. 15:30

Hat éven keresztül élt egy család a halott gyermekükkel. A Forró nyomon riportere a családot, a helyi közösséget kérdezve, és az osztálytársat is felkutatva próbálta megérteni, mi történt abban a családban éveken át. Aztán megnéztük, mihez van joga annak, aki egy üzem, vagy a kedves szomszéd miatt nem bír megfelelő körülmények között élni, végül bejutottunk az egyik hírhedt internetes csaló otthonába is.

Élőhalott

Hegedűs Attila hat évvel ezelőtt kicsekkolt a rendszerből, de ez senkinek sem tűnt fel. Az akkor 32 éves diplomás fiatalember meghalt. Máig nem tudni hogyan, miért. A családtagok viszont nem szóltak senkinek, hanem tovább éltek a halottal egy lakásban. A báty a tetemmel egy szobában aludt. Azt mondják, szerintük élt. Etették, gondozták, szerették. Nem akarták, vagy nem voltak képesek felfogni, hogy a férfi meghalt. Arra sem képesek válasz adni, hogy miképp nem tűnt fel nekik, hogy Attila nem lélegzik, nem mozog, és feltehetőleg szörnyű szagokat áraszt. A szomszédoknak azt mondták, külföldre ment, maguknak meg azt, hogy még él. Hat év alatt nem volt szomszéd, rokon, hivatal, orvos, akinek feltűnt volna, hogy a család egy múmiával él. Hogyan lehetséges ez? Csak így el lehet tűnni? Egy volt osztálytárs végül feljelentést tett a rendőrségen, ezért találták meg a fiatalember maradványait. A Forró nyomon riportere a családot, a helyi közösséget kérdezve, és az osztálytársat is felkutatva próbálta megérteni, mi történt abban a családban éveken át.

Bűz van!

Szihalmon a híg trágyalé, Kerecsenden a gombaüzem, Egerben a szomszéd lakásban rothadó szemét és ételmaradékok, Budapesten pedig egy gyűjtögető agresszív nénike miatt nem tudnak aludni az emberek. „Olyan, mintha egy disznóólban kéne nevelnünk a gyerekeinket!”- mondják. Felelősök persze mindenhol vannak, csak nehéz őket szóra bírni, még nehezebb ellenük tenni. A lakók évek óta talpalnak hivatalról-hivatalra, kérvényeket írnak, veszekednek, pereskednek, és közben a lakásukból kilépve, vagy az utcán sétálva szó szerint öklendezniük kell. Megnéztük, mi a helyzet a bűzzel, és mihez van joga annak, aki egy üzem, vagy a kedves szomszéd miatt nem bír megfelelő körülmények között élni. De happy and is lesz. Az egri panelben ugyanis a folyósón vécéző asszony, bár erős ráhatásra, de végül mégis pakolni kezdett. Zsákokba került a sok, rettenetesen bűzlő szemét. A lakók mindent videóra vettek, és megmutatnak.

Anikó, a csaló


Százezres telefon helyett egy marék kockacukor, laptop helyett kavicsok, előre utalás után soha meg nem érkező termék, felszívódó, elérhetetlen eladó – csak néhány példa arra, hogy milyen csalásokból fordul elő több ezer is évente Magyarországon. A Forró nyomon stábja bejutott az egyik hírhedt internetes csaló otthonába. Anikó tevékenysége abból áll, hogy fiktív termékeket hirdet és ad el. A gyanútlan vevő utalja neki a pénzt, aztán várja a mikrót, a babáknak való pihenőszéket, de hiába. A csaló nő módszere egyszerű, feltölti a netre az inenn-onnan összelopkodott fotókat az egyes termékekről, vagy egyszerűen lefotózza a háztartási gépeket a konyhájában, mindehhez lop magának, szintén a netről gyerekeket, költ egy jó sztorit, és máris hihetővé válik, hogy például kinőtt babakocsiját árulja. Az igazi családja tőlünk értesült, mi mindennel foglalkozik Anikó.

Részletek a Forró nyomonban, szombaton 19:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk