Forró nyomon

Best of: Bunyós nagyik, gyógyszerfüggők, szexmunkások

rtl.hurtl.hu

2013. augusztus 21. 11:00

Olyan nyugdíjasokat láthatnak, akik úgy döntöttek, nem lesznek áldozatok. Aztán megmutatjuk, mennyi idő alatt lehet illegálisan gyógyszerekhez hozzájutni, és arra is keressük a választ, hogy lehet az, hogy még gimnazista lányoknak is kínálnak erotikus munkát?

1. Egy fazék pörköltért kellett meghalnia?

Leírhatatlanul megrázó, szomorú látvány fogadott minket egy ózdi szegénynegyed szélén álló romos házban. Két nagyothalló, védekezésre képtelen férfi, egy idős testvérpár lakott ott, akikre január 7-én két maszkot viselő férfi rátörte az ajtót. Vascsővel ütötték őket addig, amíg mozogni tudtak. Az egyiket halálra verték, a másikban a támadás után még maradt annyi erő, hogy segítséget hívjon. És hogy mit vittek el a szegényes viskóból? A többi közt fél kiló száraztésztát, néhány öreg szerszámot, egy kiló lisztet, két műanyag ételhordót, az asztalon hagyott pörköltet és húslevest. Szóval van olyan hely ma Magyarországon, ahol ezekért az "értékekért" is ölni tudnak. Stábunk a télen meglátogatta a kórházban, az agyba-főbe vert, de életben maradt Józsefet, aki arról a szörnyű éjszakáról mesélt. Megszólalnak a feltételezett elkövetők szintén nincstelen rokonai, és utána jártunk annak, hogy az egykoron virágzó Ózdon, a magyar szocialista nehézipar fellegvárában mi vezetett odáig, hogy - ahogy mondani szokták - egy tál lencséért is ölhetnek. Bejutottunk a régi Ózdi Kohászati Művek lepusztult, hatalmas csarnokaiba, amelyek ma úgy néznek ki, mint ahogy a mamut temetőket képzelhetnénk. Hogyan és miért lett a rendszerváltás előtt virágzó mintavárosból egy olyan hely, ahol "ember embernek farkasa"? Miért lett a város, ahogy a rendőrök mondják; "bűnügyileg fertőzött terület". A Forró nyomon stábja megrázó riportjában ennek járt utána.

2. Bunyós nagyik

Sajnos sokat hallunk mostanában az úgynevezett "öregezésről". A bűnözők egy jelentős csoportja ugyanis az idős emberek elleni támadásokra specializálódott. Most megmutatjuk, mit tesznek az igazán bátor idősek. Nagymamákat és nagypapákat láthatnak harc közben. Olyan nyugdíjasokat, akik úgy döntöttek, nem lesznek áldozatok. Megvédik magukat. Zsuzsi néniben, a harcias Emikében és a csípőműtéten átesett Gyulában az a közös, hogy támadóikat, ha nincsenek felkészülve az ellenállásra, képesek lesznek, ha nem is földre gyűrni, de talán megfutamítani.

3. Gyógyszerfüggők


A magyar gyógyszerfüggők száma még az óvatosabb becslések szerint is többszázezer. Rengetegen élnek szorongásgátlókon, nyugatószereken. Mondhatni, ez nálunk népbetegség. Nem csoda hát, hogy az illegális gyógyszerkereskedelem is virágzik Magyarországon. Sajnos a neten percek alatt hozzá lehet jutni olyan vényköteles orvosságokhoz, melyeket csakis szigorú orvosi felügyelet mellett lehet szedni, mert súlyos függőséget okozhatnak. A többség egy-egy szemmel kezdi, de aztán rövid úton eljut odáig, hogy naponta egy marékkal is beszed belőlük. Aztán nincs megállás, a gyógyszer droggá változik. Megmutatjuk a gyógyszerfüggőség kialakulásának fázisait, és azt is, hogy a jóhiszemű orvosokat becsapva, hogyan juthatnak nyugtatókhoz a legelvetemültebb függők. Ráadásul egy rejtélyes Nyugati téri találka után az is kiderül, hogy vannak olyan "gyógyszerdílerek", akik - ahogy a riportban elhangzik - az orvossal "zsírozzák le" havi adagjukat, amit aztán a feketepiacon értékesítenek.

4. Szexmunka, diákok előnyben


Natúr francia, csúszka-mászka – egyre több diáklány tanulja ezeket a kifejezéseket, fortélyokat az egyetemi, vagy főiskolai tanulmányai mellet. A szexmunkások között ugyanis nagyon sok a diáklány. Sőt, a netes hirdetések között több is kifejezetten diákmunkának nevezi az erotikus masszázst, és a webes vetkőzést. Csinos, fiatal riporterünk ilyen munkákra jelentkezett és felvették. Rejtett kamerával felszerelkezve megjelent az egyik legforgalmasabb fővárosi téren álló bérház egyik magánlakásában, és a sejtelmes fények között megtudta, mennyit lehet keresni, és a busás fizetésért mit kell tenni egy fiatal lánynak. Megdöbbentő párbeszédek, vetkőző diáklányok és a kérdések, vajon mi számít prostitúciónak, bordélyháznak, szobáztatásnak. Hogy lehet az, hogy még gimnazista lányoknak is kínálnak ilyen erotikus munkát? És vannak, akik elfogadják.

Részletek a Forró nyomonban, vasárnap 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk