Forró nyomon

Best of: Megdöbbentő gyilkosságok és illegális nyugdíjasotthonok nyomában

rtl.hurtl.hu

2013. augusztus 14. 11:05

Hogyan juthat egy apa odáig, hogy meg akarja ölni a kisgyerekeit, a feleségét és magát is? Erre keressük a választ, és megmutatjuk, hogy sok idős embernek milyen körülmények között kell befejeznie végigdolgozott életét.

1. Bekattant?

Hogyan juthat egy apa odáig, hogy meg akarja ölni a kisgyerekeit, a feleségét és magát is? Miféle elfojtott indulat lehet belül egy kifelé mintacsalád-lakta házban? Tényőn három éve, Ácson két és fél éve, idén februárban pedig Csepregen történt olyan rémséges családi tragédia, amelyre kevés minden szó. Mindhárom esetben a férfivel, a családfővel történt valami. „Bekattant” – mondanánk röviden, de ez nem ilyen egyszerű. Arra még talán van magyarázat, hogy egy férfi nem akar az asszonya nélkül élni, nem akarja, hogy más nevelje a gyerekeit, ha a felesége mást szeret. De a féltékenység pusztító ereje okozhat-e vajon olyan rombolást, hogy egy apa megölje a saját gyerekeit is? Ritka, és bármilyen szörnyű, nem egyedi eset. Éppen ezért annyi kijelenthető: kellett, hogy legyenek jelek, amelyeket a családtagoknak észre kellett volna venniük. Persze ki tudja, melyik családban miről ismerhetőek fel ezek a bizonyos jelek, ha baj van? Egyáltalán, gondolhat-e arra valaki, hogy ha a családtagja furcsán viselkedik, az azt jelenti, hogy holnap vérengzeni fog? Helyszíni riportunkban a többi közt ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

2. A fifikás bűnöző esete a magyar bírósággal

Van egy férfi Magyarországon, akit nyolc éve nem tudnak elítélni. A Tesco-s rablóként elhíresült férfi, Süveges Péter már a hatodik bíróját fogyasztja. Évekig ült előzetesben, aztán most télen, 24 órás házi őrizetben, a tűz mellett melegedve, bakancsban, síkabátban, egy sátorban kempingezett. Mostanában pedig egy barátja lakásából, kifogástalan öltönyben, kezében bőr irattáskával indult a bíróságra. A saját tárgyalására, ahol látványosan érvelt, vitatkozott, védte magát. Ügyvédre sem volt szüksége. A vád többrendbeli rablás, hivatalos személy elleni erőszak, és fegyvercsempészet. Szóval ő az a férfi, akit pénzszállító autók kirablásával vádolnak. De hogy a hosszú-hosszú évek után mikor tudják végre rábizonyítani mindezeket, mikor születik meg az ítélet, az kérdéses. A Forró nyomon riportjában láthatják, hogy Süveges Péter nagyon nem mindennapi bűnöző, aki feltehetőleg még sok fejtörést okozhat az igazságszolgáltatásnak.

3. Illegális nyugdíjasotthonok


Magyarországon már évek óta virágzik az illegális nyugdíjasellátó biznisz. Az önkormányzati intézményekben hosszú a várólista. Sokan sajnos meg sem érik, hogy bekerüljenek egy otthonba. A magánintézményeket viszont, ahol saját apartman, uszoda és kápolna várja az életük alkonyán megpihenni vágyókat, nagyon kevesen tudják megfizetni. Így azoknak a dédiknek, akikről a dolgozó családtagok nem tudnak gondoskodni, sok esetben maradnak az engedéllyel nem rendelkező magánlakások, melyekben többnyire egyetlen nappaliban vannak összezsúfolva az idősek. Nincs orvosi felügyelet, megfelelő élettér, higiénia, viszont ezekért is havonta 60-80 ezer forintot kell fizetni. A hatóságok tehetetlenek, mert ha ezeket az illegális házakat lefülelik, megbüntetik, a benne lakó magatehetetlen embereknek már végképp nem lenne hová menniük. Stábunk egy hiteles kamusztorival, és rejtett kamerával felszerelve bejutott több kaposvári tiltott házba is. Láthatják, hogy sok idős embernek milyen körülmények között kell befejeznie végigdolgozott életét.

4. Gyilkost neveltek?

Édesanyák, akik, biztosan úgy érzik, mindent megadtak a gyereküknek, szeretetet, törődést, figyelmet, amit csak tudtak. Talán érezték, hogy nem minden úgy alakult, ahogy elképzelték, talán érezték, hogy valami nagyon félre csúszott, de valószínű, hogy sosem gondolták, hogy gyilkos lesz a fiúkból. Három ismert bűnügyi eset elítéltjeinek édesanyját ismerhetik meg a Forró nyomonban. Nekik mi, vagy ki adhat felmentést? Vajon ők hiszik-e, hogy vannak született gyilkosok? Sok kérdésre keressük a választ.

Részletek a Forró nyomonban, vasárnap 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk