Forró nyomon

Best of: Dühöngő autósok, hamis mosószerek, három csapás

rtl.hurtl.hu

2013. július 17. 11:00

Van úgy, hogy az ember szabályosan akar vezetni, de mégse tud. Mi megkerestük a legbosszantóbb helyzeteket. Aztán: Riporterünk vásárolt és mosott, megmutatjuk a végeredményt, végül lúzer bankrablókat láthatnak.

1. Dühöngő autósok, csalafinta KRESZ-táblák

Van úgy, hogy az ember szabályosan akar vezetni, de mégse tud. Mi megkerestük a legbosszantóbb helyzeteket. Láthatják, hogy egyetlen furcsán kihelyezett útjelző tábla miatt, hogyan kerül bajba tucatnyi autós alig fél óra alatt. A kötelező haladási irányt jelző tábla ugyanis egy fizető parkolóba vezet. Aki megfordul, az 50 ezer forintos bírságot fizet. De megmutatjuk a gyalogosok rémálmát is, azt a zebrát, ahol az idős emberek, vagy a kisgyerekes anyukák, képtelenek a zöld jelzés alatt átérni. Dühöngő sofőrök, rettegő gyalogosok, számos képtelen helyzet az utakon, és korunk titokzatos hőse, aki parkoló cédulákkal segít kivédeni a bírságokat.

2. Lefejezték

Egészen hátborzongató történet. Milyen vita, milyen őrült düh lehet az, ami ahhoz vezet, hogy egy embernek konkrétan levágják a fejét? Felfoghatatlan, de mégis ez történt a télen, a felvidéki Zsigárdon. Az 1500 lakosú, többségében magyar lakta község közelében lévő vágóhíd egyik szennyvízaknájában ugyanis egy megcsonkított, fej nélküli holtestet találtak. Hamar kiderült, hogy a már egy ideje eltűnt férfi testét és külön a fejét találták meg. Mi pedig utána jártunk annak, hogy a feltételezések szerint, vajon kik lehetnek az elkövetők, és miért tették ezt. Egy megrázó temetés, és egy megrázó gyilkosság.

3. Hamis mosószerek

Rozsdás keverőlapátok, koszos tartályok. Ilyenekben kotyvasztják a hamisított mosószereket. Aztán olyan flakonokba töltik, amelyek matricái nagyon hasonlítanak az igazira, a márkásra. A NAV majosházi raktárába 5500 liter ismeretlen összetételű mosószert, 3000 darab üres flakont, és 1500 liter folyékony alapanyagot szállítottak, miután egy tököli családi ház pincéjében razziát tartottak. Félő, hogy ez csak egy töredéke annak a mennyiségnek, ami végül a piacokon eladásra kerül. Riporterünk vásárolt és mosott. Megmutatja, hogy milyen egy diszkontboltban beszerzett, olcsó, de kétes eredetű mosószer hatása, és kiderül az is, hogy miért lehet veszélyes, ha nem tesztelt, kotyvasztott szerekkel mossuk a családi szennyest.

4. Három csapás!


„Három dobásod van!” - ezt mondjuk a rossz gyerekeknek és a rossz felnőtteknek is. Valami ilyesmit mond ki az úgynevezett három csapás törvény is, amit a visszaeső erőszakos bűnözők és a sorozatrablók ellen hoztak. A jogszabály nagyon szigorú. Aki például egymás után háromszor rabol bankot, életfogytiglant kap. Nincs bírói mérlegelés, nincs ügyvédi fifika, automatikusan ez jár. A Kozma utcai börtönben ül egy férfi, egy lecsúszott vállalkozó, aki a válság miatt teljesen eladósodott. Jöttek a barátok, üzletfelek, az alvállalkozók, és kérték vissza a pénzüket, de ő nem tudott fizetni. Teljesen összeomlott, mert a vállalkozása volt az élete, ezért úgy döntött, vesz egy barna parókát, szerez egy hamis rendszámot az autójára, és egy töltetlen riasztópisztollyal elmegy bankot rabolni. Reggel rabolt, délután kifizette a hitelezőit. Az ügyetlen, botcsinálta bankrabló háromszor tört be pénzintézetekbe, mindössze 5 millió forintot szerzett így. A negyedik pénzintézetből viszont csúfosan elmenekült. Ezek után elkapták, elítélték. Életfogytiglani börtönbüntetést kapott. Súlyosabb büntetést, mint egy gyilkos. Ez a férfi, Mászáros László interjút adott a Forró nyomonnak. Lúzer bankrablókat láthatnak, amatőr bűnözőket, akik műanyagpisztollyal rabolnak, és akik izgalmukban beesnek a pénztáros hölgy ölébe. Ők azok, akik más súlyos bűnözők között, 20-22 évig is rácsok mögött maradhatnak.

Részletek a Forró nyomonban, vasárnap 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk