Forró nyomon

Best of: Hiszékenységteszt, közmunka, személyiségtolvaj

rtl.hurtl.hu

2013. július 3. 10:00

A Forró nyomon stábja közvéleménykutatónak adta ki magát, és néhány perc alatt már bent is volt a lakásokban. Igazi kárvallottak, és a legelképesztőbb trükkös ötletek. Aztán: Megmutatjuk hogyan és hol dolgoznak azok a gyorshajtók, vagy tilosban parkolók, akik nem fizetnek, dolgoznak.

1. Gyanús piaci mérlegek

Lecsóhoz való zöldségeket vásároltunk több piacon is. Aztán az árut lemértük a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség által hitelesített mérlegen. Megdöbbentő eredményekre jutottunk. Kiderült, hogy például két kiló paprika nem is két kiló, hanem annál kevesebb. Hogy mennyi plusz keresethez juthatnak a csaló eladók, és hogy hány forintot húznak ki ezzel a zsebünkből, azt megmutatjuk a Forró nyomonban.

2. A tudatlanság ölhet

A szülők többségének fogalma sincs arról, hogy például mit kell tennie akkor, ha a gyereke félrenyel, vagy epilepsziás rohamot kap és fulladni kezd. Legutóbb egy nagymama fakanalat dugott le unokája torkán, hogy levegőhöz juttassa. A kisgyerek meghalt. De sokan az sem tudják, hogy hancúrozás közben, a játék hevében, milyen maradandó károsodást okozhatnak azzal ha túl erősen lóbálják, dobálják a gyereket. Ami pedig még ennél is veszélyesebb lehet, ha valaki úgy akarja elhallgattatni síró babáját, ha rázni kezdi. Megmutatjuk, mi történik ilyenkor egy csecsemő agyában. A hangosan síró szimulátorbaba reakciói minket is sokkoltak.

3. Hiszékenységteszt

Kirabolt lakások, ellopott nyugdíjak és családi ékszerek. Hihető indokkal szinte bárkit beengedünk a nappalinkba. A Forró nyomon stábja közvéleménykutatónak adta ki magát, és néhány perc alatt már bent is volt a lakásokban. Amikor lelepleztük magunkat, a lakók szégyenkezve vették tudomásul, hogy akár rablás áldozatai is lehetnének. Igazi kárvallottak, és a legelképesztőbb trükkös ötletek, amelyek mind gyanúsak lehetnek.

4. Inkább leülik

Egyre többen vannak Magyarországon, akik a szabálysértésért nem tudják, vagy nem akarják kifizetni a büntetést. Ilyenkor vagy közmunkára fogják őket, mennek árkot takarítani, utcát söpörni, havat lapátolni, vagy börtönben leülik a büntetést. Egy nap ötezer forintot ér. Az ember maga dönthet, melyiket választja, akár többször is, merthogy a szabálysértési ügyekben is vannak visszaesők. Persze például gyorshajtással nem kunszt elérni, hogy az ember heteket börtönben töltsön, de gyakoriak az öt-tízezer forintos ügyek is, amikor nem szándék kérdése, hogy valaki börtönbe megy-e, ugyanis nem tud büntetést fizetni a hiányzó biciklicsengőjéért. Megmutatjuk hogyan és hol dolgoznak azok a gyorshajtók, vagy tilosban parkolók, akik nem fizetnek, dolgoznak. És láthatják azokat, akik az elzárást választották, de nagyon megbánták.

5. Személyiségtolvaj


Varga Gábor egy napon megtudta magáról, hogy a gödöllői héven a nemi szervét mutogatta. Sőt, a lakására érkező rendőrök azt is közölték vele, hogy egy bevásárlóközpontban lopáson kapták. Varga Gábor azóta kétségbeesve próbálja bizonygatni, hogy ő nem az a Varga Gábor. Egy másik. De az a másik Varga Gábor, aki mindezeket elkövette, viszont az ő elvesztett személyi igazolványával él évek óta. A név tehát ugyanaz, de a két férfi, az ártatlan és a bűnöző, egyáltalán nem hasonlítanak egymásra. Ez azonban jó ideig nem tűnt fel senkinek, a hatóságoknak sem. Riporterünk megtalálta azt a V. Gábort, akit a rendőrök letartóztattak, majd hamis személyazonosságával együtt elengedtek. Szabadlábon védekezik és talán még most is névrokonának igazolványával azonosítja magát. De a felháborodott Varga Gábor sem volt rest. Felkerekedett és segítségünkkel szembesítette önmagát a közszeméremsértéssel és lopással vádolt személyiségtolvajjal.

Részletek a Forró nyomonban, vasárnap 21:00-kor!

Tartsanak velünk!

Nézze meg a teljes adásokat az RTL Moston!

Címlapról ajánljuk